Tribina „Razgovori pod lipom” – Porodica u savremenom društvu

U petak 30. avgusta u 20 časova na tribini „Pod lipom“ (Plato ispred stare železničke stanice Valjevo, Železnička 7) razgovaraćemo o položaju porodice u savremenom društvu.

Ratovi devedesetih, inflacija ekonomska propast države, gubitak posla i egzisticiona neizvesnost velikog broja građana kao i urušavanje sistemskih vrednosti i razaranje institucija uzroci su krize porodice.

Borba za preživljavanje najvećeg broja porodica na javnoj sceni i borba za bolje društveno pozicioniranje i bogaćenje na drugoj strani socjalno raslojenog srpskog društva osnovni su razlog otuđenosti unutar porodice, zanemarivanje vaspitne uloge roditelja, odsustvo emocionalne podrške deci, starima i bolesnima i sve učestalije pojave nasilja i zlostavljanja.

O tome da li je ova vlast svesna problema i sposobna da ponudi sistemska rešenja, donese neophodne zakone, kažnjava nasilje, menja kolektivnu svest, pruža pravovremenu i adekvatnu podršku socijalno ugroženim, označi zanemarene i zlostavljane i osnaži porodicu govoriće  gosti tribine: Ivan Kostić, potpredsednik Dveri i Radoš Pejović, član predsedništva Dveri.

4 comments on “Tribina „Razgovori pod lipom” – Porodica u savremenom društvu

 1. slobodan

  Treba da dovedete Djilasa da vam objasni kako da zivimo bolje i obogatimo se kao on. Ovo u Valjevu nista ne valja ali nemojte nam nuditi bivse koji su pokazali kakvi su.

  Reply
  1. Vlada

   Što da zovemo Đilasa? Lakše je da pozovemo Bobu Gvozdenovića da nam objasni kada će da uradi nešto za ovaj grad. Mi ga plaćamo za to.

   Reply
 2. Iva

  Komumisti su ubili u Srbiji ono što je najvrednije,ime učitelja, sveštenika i majke,a samim tim i porodicu.Porodica je konačno prestala da postoji kada su zaposlili žene,a decu vaspitavala jaslice i nezadovoljna vaspitačica iz Kozuara,na koju su kasnije ličila deca

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.