„Vodovod“ da vrati ulicu u pređašnje stanje, a da li će biti asfaltiranja još se ne zna

Iako ekipe „Vodovoda“ uveliko rade na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulici Vuka Karadžića, još uvek nije poznato da li će doći do očekivane i ranije najavljene rekonstrukcije te ulice. Naime, niti tendera za te radove ima, niti je jasno iz poslednjih izjava gradonačelnika Valjeva da li će se rekonstrukcija jedne od najvažnijih saobraćajnica u centru raditi.

Sudeći po izjavama gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića na poslednjoj stranačkoj konferenciji SNS, čiji je predsednik Gradskog odbora, jedino je jasno da ulica Vuka Karadžića, gde su u toku radovi na vodovodnoj mreži i kućnim priključcima, nakon tih radova treba da „bude vraćena u pređašnje stanje”. Na postavljeno pitanje na toj konferenciji za novinare “da li će po zavrešetku radova na vodovodnoj mreži ulica Vuka Karadžića biti asfaltirana”, gradonačelnik je odgovorio na sledeći način – “Vodovod ima svoju obavezu, znači da vrati ulicu u pređašnje stanje i svakako ono što je uradio to će vratiti u pređašnje stanje”.

Podsećamo, ovogodišnji plan javnih nabavki Grada Valjeva je predvideo da rekonstrukcija ulice Vuka Karadžića treba da košta 41,6 miliona dinara bez PDV-a. Tender za taj posao, međutim, još uvek nije raspisan, iako je iz vrha gradske vlasti ranije stizalo uveravanje da će se ulica Vuka Karadžića “sigurno raditi ove godine”.

U međuvremenu, Građanska inicijativa „Da Valjevo prodiše“, koja je pokrenula akciju smanjenja aerozagađenja u Valjevu, pokrenula je akciju odbrane drvoreda u toj ulici, nakon najave da će osam platana, starih gotovo pola veka, biti isečeno prilikom rekonstrukcije ulice Vuka Karadžića, kako bi se na mestu drveća otvorila nova parking mesta. Iz inicijative „Da Valjevo prodiše“, kako smo već pisali, najavili su i radikalnije načine odbrane platana, ukoliko se iz projekta rekonstrukcije ulice ne izbaci seča drveća. Inače, kada su radnici “Vodovoda” u ovoj ulici počeli svoj posao, grupa žitelja i vlasnika lokala u Vuka Karadžića je na adresu gradskih vlasti uputila peticiju kojom se traže da radovi na rekonstrukciji budu odloženi. Oni, naime, upozoravaju da je rekonstrukcija vodovodne mreže počela, a kako tender za rekonstrukciju ulice nije raspisan, “da ih to dovodi u sumnju da narednih šest meseci treba da žive i rade u raskopanoj ulici”.

1 comment on “„Vodovod“ da vrati ulicu u pređašnje stanje, a da li će biti asfaltiranja još se ne zna

  1. Predrag Savić-Bleki

    Možda postoji još jedan razlog. Čekamo izveštaj o izvršenju budžeta za 6 meseci…

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.