Izgradnja Teodosićevog kampa podigla cenu kvadrata na Divčibarama na 1.000 evra

Magičnu cifru od 1.000 evra dostigao je trenutno kvadrat novogradnje na Divčibarama, ali cena kvadrata će nastaviti da raste, kako objašnjavaju poznavaoci prilika na Divčibarama, zbog gradnje sportsko-turističkog kompleksa Miloša Teodosića.

Poslednjih nekoliko godina na Divčibarama se zida nekoliko novih zgrada koje će imati na desetine apartmana, a gradnja i kupovina apartmana unapred ubrzana je od kako je kapiten košarkaške reprezentacije Srbije pazario oko 2,2 hektara nekadašnjeg auto-kampa “Breza” za 208.500 evra, gde se gradi moderni sportsko-turistički kompleks koji bi, po trenutnim informacijama, trebao da bude u upotrebi od sledeće godine.

„Uporedo sa tim, Divčibare su postale atraktivnije i zbog mogućnosti da veštačkim osnežavanjem bude produžena i zimska sezona u novom ski-centru „Crni vrh“, pa su se na posao bacili i investitori, tako da se trenutno zida nekoliko stambenih objekata sa apartmanima čija je cena kvadrata od 1.000 do 1.100 evra i mnogi od njih su već prodati unapred. Cena kvadrata u novogradnji će sigurno još rasti kada Teodosićev kompleks počne da radi“, pričaju poznavaoci prilika na Divčibarama.

U agencijama za promet nekretnina potvrđuju da su cene na Divčibarama skočile, ali da promet mahom ide preko investitora ili direktno između prodavca i kupca. „S obzirom da je reč o cenama koje su za valjevske prilike dosta visoke, promet trenutno obavljaju najviše Beograđani i Vojvođani, koji su i najmasovniji posetioci Divčibara. Mi u ponudi imamo ranije izgrađene kuće i vikendice, čije su cene takođe više nego pre nekoliko godina, pa se kvadrat kreće od 360 do 500 evra, zavisno od lokacije i godine gradnje. Zanimljivo, ali cena kvadrata takvih kuća u Valjevu ne može da pređe 300 evra, tako da i to svedoči o trenutnoj atraktivnosti Divčibara“, kaže Dragan Drobnjaković iz agencije „Stan 014“, dodajući da bi cene na vodećoj turističkoj destinaciji valjevskog kraja bile i više da su Divčibare potpuno „pokrivene“ infrastrukturom – vodovodnom i kanalizacionom mrežom.

4 comments on “Izgradnja Teodosićevog kampa podigla cenu kvadrata na Divčibarama na 1.000 evra

 1. Zoki

  Opet vestacki pikusavaju da podignu cenu kao i kad je napravljena nova staza. Bila skupo godinu dana pa vraceno na staro. Isto sad, Teodosici prave hotel i to je odlicno, ali nije kapacitet njihovog hotela 5000 lezajeva pa da to moze nesto posebno da poveca broj gostiju na Divcibarama. Oni su ljudi profesionalci i imace sve u svojoj ponudi, a ovo ” budzenje” cene kvadrata i ara je totalna glupost.

  Reply
 2. Gavrilo

  Nikad Divcibare nece zivnuti sve dok ima jednu ( 1 ) prodavnicu i to na izlazu iz mesta, ili kako dune vetar nema struje ili vode …. Jedno mesto osudjeno na propast, a ovo sto rade Teodosici je samo maska za nerad opstinskih celnika i nemogucnost da od Divcibara naprave nesto.

  Reply
 3. srdjan

  Tesla se gora rodio se miš. Naduvana priča kako bi sve neki ovajdili.Sto ti Valjevski opštinari ne poklonise onoliki Vujicev poluzavrsen kompleks Teodosiću da ga završi I stavi U funkciju.Lakse im da uzmu novce a pritom I da poseku silnu šumu.O kakvoj infrastrukturi pričaju,pola Divčibare nema ni vodu a o kanalizaciji mogu da sanjaju.A oni što si I imali vodu zimi je nemaju jer prioritet su topovi I veštački sneg ko pita mestane I turiste.Pa bi placajte gospodo..

  Reply
 4. Ljiljana jurišić

  Nemože prosperitet Dičibara da bude stvar pojedinca ili jednog investitora.
  Valjevska opština je potpuno nezainterosovana za ulaganje u infrastrukturu. A to je posao države a ne pojedinca. I ono što je nekada bilo urađeno je devastirano. Pa oni nisi usta ju da organizuju ni doček nove godine a da i to ne bude krutivna rebota a kamoli da naprave nešto za opšte dobro

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.