Pala kvota ponovo-Za Beograd otišli poluprazni autobusi

Francuski predsednik Emanuel Makron stigao je u posetu Srbiji. Na doček Makrona iz Valjeva otišlo deset polupraznih autobusa, upućeni tvrde oko 300 naprednjaka.

Predsednik Francuske Emanuel Makron posle 18 godina došao je u posetu Srbiji, a kako je sam po dolasku izjavio došao je kako bi odnosi dve države bili obnovljeni. Poput posete Vladiimira Putina ruskog predsednika Srbiji ,valjevski naprednjaci dobili su kvotu od 10 autobusa koje treba napuniti i dovesti u Beograd da vide i pozdrave ovoga puta francuskog predsednika.

U protekla dva dana nakon što su napravljeni spiskovi ljudi koji treba da idu za Beograd, klasično već usledilo je obaveštavanje putem SMS poruka i telefonskih poziva. Zanimljivo je da se na društvenim mrežama pojavio i screenshot  ekrana telefona u kome se može videti da se trening sportista jednog valjevskog kluba pomera jer oni koji su na spisku moraju za Beograd. Što praktično znači da se u autobusima i na spiskovima nalaze i imena dece.

Valjevski naprednjaci krenuli su put Beograda oko  4 sa parkinga kod  pumpe NIS1, ali gužve kakva je vidjena prilikom prvog odlaska za Beograd nije bilo.   Putnika za Beograd bilo je daleko manje nego prilikom odlaska na vidjenje sa Putinom, oko 300. Oku posmatrača bilo je vidjivo da je parkingom nervozno šetao gradonačelnik Slobodan Gvozdenović koji očito ponovo nije uspeo da postigne kvotu koja mu je zadata.

Nakon što su u javnosti obelodanjeni rezultati istraživanja koje je naručila njegova partija i javnost saznala da na tom istraživanju gradonačelnik nije dobro i visoko ocenjen i sama poslušnost članstva SNS-a se očito promenila. U autobusima i na spiskovima su lica koja je SNS zaposlila na brojne ugovore dok su u prvim redovima i danas vidjeni oni koji su dobili zaposlenje na neodredjeno.

Ipak veliko je pitanje koliko dugo nekoga ko je mlad i sposoban možete i ucenjivati radnim mestom, naročito ako još uvek živi sa roditeljiima. Možda je i to jedan od razloga što danas put Beograda nije otišlo više od 300 putnika.

Ipak ovo je još jedan organizovan odlazak , a svaki odlazak ima svoju cenu. Iznajmljivanje autobusa kreće se u zavisnosti od prevoznika od 27 pa i do 45 000 dinara. Na cenu utiču sati čekanja, odnosno angažovanja autobusa , ali i sama vrsta autobusa odosno njegova starost i komfor koji pruža. Ako se uzme proseek od 30 000 dinara deset autobusa koštalo je 300 000 dinara ili blizu 3 000 evra. Na koji način i čijim novcem su plaćeni za sada je još uvek tajna.  Sudeći po kesama koje su pojedini nosili sa sobom danas na parkingu, može se pretpostaviti da  ta lica ili nisu ljubitelji juče spremljenih sendviča ili su ovoga puta sendviči izostali.

S.V.

10 comments on “Pala kvota ponovo-Za Beograd otišli poluprazni autobusi

 1. Prisiljeni

  Pokupili sve redom iz Opstine,cak i cistacice,one na ugovorima (cak i KUMICA od onog malog tvistera🤣🤣🤣).E tuzno li si Valjevo.

  Reply
  1. Gavrilo

   Pa bolje bi ti bilo da si se malo potresao jerzbog vas“ nepotresenih“ ovi i vladaju.

   Reply
   1. Kp domac

    I treba savladaju, pored ovakve opozicije.A koga bi ti postavio da možeš,kada si svi bili na vlasti i svi krali

    Reply
 2. Goran Markovic

  Zato je banda Valjevska uznemirena , ali nije bilo 300, zato banda Valjevska na nekim izmisljenim portalima vredja novinare .zato banda Valjevska i pupljava samo stavi torbice i i misle da su likovi kojima je sve dozvoljeno . Pa zamislite ni clanovi SNS nisu hteli da idu prosli put gvozdenovic je davao i nudio novac za odl;azak za Bg cak i maloletnim licima { imam potvrdu i snimke ..nista bez toga sa bandom} Ko bandi veruje koji se bogate na svoj racun i setaju , prete sa lopinama koji su dosli zi Beograda da pokusavaju nekog da diskredituje .Zato opet na punktu gajic i banda Valjevska , lazovska ce da lazu ali opet smo ih snimili opet je neko nas bio sa njima i imali smo prenos zbivanja.Zar gradjani Valjeva treba jos nesto da vam da signal koliko su smradine Valjevske otisle u ajtas , a to sto se hvali sa Darkom Glisic to je stara prica pomagaj Darko ovi me mrze ..Naravno gvozdenovicu da si sa tvojom goricom Bozic BEMAKO , Klonferom , Gajicem , Rsticem Fazanom Dasovickom najomrazeniji likovi koji grad i okolina nije videlo .Da li su svesni da samo jos vise sve nas iritiraju da se bagra jos vise omrzne .Valjevci svi zajedno { NEMA OPRAVDANJA ZA NE DOLAZAK NA BILO KOJI VID PROTESTA NA ULICU I DEMOKRATSKI IZRAZITI NE ZADOVOLJSTVO I TRAZITI ISTO TAKO DEMOKRATSKI OSTAVKE I ODGOVORNOST .P.S Da li Darija Rankovic , Slavica Vujanas Radovic Ljubomir i svi mi koji se suprostavljamo lopovima imamo porodice , prijatelje , ..jel se diraju porodice , jel eee !?

  Reply
 3. Obavesteni

  Gospodo, bilo je 573 čoveka iz Va. Kvota je bila 650 i to je ok rezultat s obzirom na period skupa, sezonu odmora…. Kako je SPS prosao sa kvotom, čujemo da su njihove žene danas morale za BG i ga takodje nisu bili na poslu danas…..

  Reply
 4. Obavesteni

  Mogli su pokupiti onih 600-700 otpustgenih iz Krusika, 500 Ubljana od kojih ni jeddan nije otpusten, a i one mucenike kojima zdravstvene knjizice nisu mesecima overene. Imali bi vise od kvote.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.