UNS: Hitno pronaći ko stoji iza medijskog linča Darije Ranković

Udruženje novinara Srbije (UNS) zaprepašćeno je uvredama na internet stranici valjevskapodvala.com koje su upućene valjevskoj novinarki i urednici portala kolubarske.rs Dariji Ranković i traži da policija i tužilaštvo hitno utvrde ko stoji iza ovog medijskog linča, kako bi koleginica mogla da traži pravdu na sudu.

Na portalu valjevskapodvala.com objavljena su dva teksta, uz montirane fotografije, u kojima se vređa Darija Ranković i optužuje da ruši gradsku vlast.

Kako je UNS-u rekla Ranković ovo je još jedan sajt koji služi kako bi je ponizio i omalovažavao, kao i da je verbalnom nasilju izložena od 2017. godine kada je u programu Radio Valjeva na svakih pola sata čitano pismo glavnog i odgovornog urednika ovog radija Zorana Majdaka u kome je vređana lično i profesionalno.

Zbog tih uvreda Ranković je tada protiv Majdaka podnela tužbu, a do danas nema sudskog epiloga.

„Prijavila sam slučaj policiji da otkrije ko stoji iza portala, jer on nije registrovan, niti ima impresum. Ovo je još jedna internet stranica, sem kolubarski.info, na kojoj me otvoreno pljujuju“, rekla je UNS-u Ranković.

UNS ističe da je izdavač portala kolubarski.info, u kome se Ranković optužuje da je „valjevski lažov godine“, dobio novac na ovogodišnjem medijskom konkursu Grada Valjeva.

UNS podseća da je posle pretnji na društvenim mrežama upućenih dopisnici N1 sa Kosova Zani Cimilji policija za samo jedan dan otkrila ko iza njih stoji.

UNS očekuje da i u ovom slučaju policija i tužilaštvo deluju efikasno i odvraćajuće na svakog ko vređa osobe koje rade posao od javnog interesa.

4 comments on “UNS: Hitno pronaći ko stoji iza medijskog linča Darije Ranković

 1. Milica

  Mogu samo da je mrze! Pametnija je od svih onih primitivnih i pohlepnih njuski,zajedno! Onakve moralne nakaze bas to i nervira-razmisljanje svojom glavom i potpuna sloboda da se prave stvari nazovu pravim imenom! Darija, bravo!

  Reply
 2. dedagaga

  Apsolutna podrška Dariji i svim valjevskim novinarima/medijima koji argumentovano kritikuju aktuelnu vlast. Valjevska javnost, naročito akademska, ćutanjem podržava nečasne radnje nosilaca lokalne vlasti čime se čini šteta svim građanima.
  Samo hrabro i odlučno, javno i argumentovano.

  Reply
 3. Goran Markovic

  Zadatak uopste nije teazak , .Proverite koliko KRIVICNIH ima za ove radnje koje se zovu kriminal?Ko stiti likove koji su ostetili gradjane Srbije na SMS porukama i to ,,sica,, za 32.000.000 evra gde je proces u Specijalnom sudu za organizobani krimimal.Gresim li ili? ,?Sta je sa udelom nekog Majdaka , Acimovica koji ojadise kasu grada na nekim projektima?Te pupljavi gvozdenovic dovodi u Valjevo da rade ovo sto rade . ali su zaboravili drugu stranu Valjevaca ..Ko prolongira sudjenja u Valjevu protiv Majdaka ? Tuzioci zasto se plasite ili? Zasto nije efikasnost kao protiv obicnih gradjana ?

  Reply
 4. Čaja

  Darija, hvala ti što se boriš, što ne dozvoljavaš da te zastraše i ućutkaju!
  Hvala ti što si glas mnogih ucenjenih, zastrašenih ili jednostavno nespremnih da javno kažu šta misle o dešavanjima u našem gradu.
  Eto, imamo sreću da imamo neustrašive novinarke, žene su vazda bile hrabrije od muškaraca što se i sada da videti.
  Ne smemo zaboraviti ni Slavicu Vujanac, ni Danijelu i ekipu sa Marša, ni izuzetno profesionalnu ekipu Napreda, kao i ekipu TV VA plus.
  Hvala Vam što ste dostojni predstavnici svoje profesije i što Valjevke i Valjevci zbog vašeg truda i rada mogu da shvate šta i kako radi ubedljivo najgora vladt u istoriji Valjeva, SNS/SPS kamarila.
  Oni ovim bezočnim i bestijalnim napadima na jednu profesionalnu novinarku koja drži i te kako visok nivo, takodje pokazuju šta se može desiti ostalim presstavnicima „sedme sile“ u gradu Valjevu, drznu li se da pišu istinu!

  Nadajmo se da će narod provaliti šuplje priče i na narednim izborima poslati štetočine u političku prošlost, a da će neki novi ljudi postaviti zdrave osnove za razvoj ovog grada, a da novinari isto tako britko i oštro nastave da kritikuju kako bi se ostalo na pravom putu.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.