Ko je izdao naredjenje o tome koji novinari mogu, a koji ne mogu ući na konferenciju za novinare?

Ulazak novinarke Darije Ranković, koja je bila pozvana na konferenciju za novinare povodom održavanja Tešnjarskih večeri, pokušao je da spreči radnik obezbedjenja zgrade uprave. Po čijem naredjenju?

Hol-ulaz u zgradu Gradske uprave

Valjevskoj novinarki, urednici elektronskih novina kolubarske.rs, Dariji Ranković radnik obezbedjenja na prvom spratu zgrade Uprave nije dozvolio ulazak na konferenciju za novinare, kako Vamedia saznaje, rečima da ostalima jeste dozvoljeno, ali njoj nije.

Rankovićeva je kao i drugi mediji za ovu konferenciju dobila dva poziva iz Gradske uprave , jedan koji je poslao tzv Protokol grada i drugi koji je uputila nekadašnja PR grada Svetlana Marković. Potpisnik poziva na konferenciju bio je Kabinet gradonačelnika. Ipak u trenutku kada je Rankovićeva sa ostalim novinarima pošla da udje na istu, obezbedjenje joj nije dozvolio. Iako je ona pokazala oba poziva odgovor na pitanje zašto ostali mogu da udju , a ona ne , nije dobila.

Nakon što je kolega Slobodan Ćirić, novinar lista Napred, izašao iz sale Veća gde je trebalo da konferencija bude održana i intervenisao tražeći odgovor od lica koja su držala konferenciju Veseljka Beluševića , zaposlenog u Centru za kulturu, ali i Svetlane Marković koja je uputila poziv ,  na pitanje zašto se ulazak ne odobrava pravi odgovor nije stigao, ali je Ranković tek tada mogla da udje u prostoriju.

 Na samoj konferenciji Belušević je i zvanično saopštio da oni tj Belušević, Nemanja Rasulić direktor CZK , Jelena Lekić direktor Muzeja i Ana Marković direktor TO nisu naložili da se novinarki zabrani ulaz te i da sa nastalim problemom nisu imali nikakve veze.

Ko je dakle izdao naredjenje da samo odredjeni novinari mogu ući u zgradu?

Novinar na dužnosti  ima status „lica koja vrše poslove od javnog značaja“, a progon valjevskih novinara koji ne pristaju da pišu po dikatatu vlasti I dalje ne prestaje.

Rankovićeva na konferenciju nije došla nepozvana stoga ova činjenica baca još jedno svetlo ceo dogadjaj I ukazuje na činjenicu koje sve poluge moći koristi aktuelna vlast da bi prikrila svoj loš I često nezakonit rad.  

Grad Valjevo ukinuo je portirsku službu zbog kako je objašnjeno zbog činjenice da ne poseduju odgovarajuće licence. Kako je načelnica Jelica Tešić Panjković tada objasnila oni su rasporedjeni u vozače. Usluge obezbedjenja bile su prva javna nabavka koju je grad raspisao u ovoj godini. Predvidjena visina nabavke bila je  4.166.666 dina, a rezalizovana ugovorna cena bila je 2.787.744,00 dinara bez PDV-a  sa agencijom “DEKAPOLIT“ doo Valjevo. JN broj 1.2.30/2019

*Vamedia konferenciji vezanoj za Tešnjarske večeri nije prisustvovala iz razloga privatnih obaveza, a na istu je takodje bila pozvana sa dva zvanična mejla.

3 comments on “Ko je izdao naredjenje o tome koji novinari mogu, a koji ne mogu ući na konferenciju za novinare?

 1. Nevena

  Štose tiče licence onaje glasila,licenca za privatno obezbedjenje ane državno,zbog toga su odbili da polažu ..Sa tom licencom mglisu daih prebace u ageciju..Toje bilo za vereme načelnika Ace Subotića..Agecija druga uzelaje spremačice,neke su ostale da čiste I dalje ,samo dobile rešenje kurira..

  Reply
 2. Caca

  Stara praksa- resenje za jedno radno mesto a obavljaju se poslovi na drugom. Idealno za „pakovanje“ , kako svojih podanika tako i onih koji misle svojom glavom. Ti sto ne idu svako jutro „po pamet“ kod sefova, obicno ostanu bez posla, ili makar svog radnog mesta.
  A sto se tice zabrane ulaska novinarke (i bilo koje druge „nepodobne“) osobe u zgradu- nije to do obezbedjenja, nemaju oni nista sa tim, njihovo je da obavllaju svoj posao, zna se ko je serif i ko izdaje naredjenja! A dokle ce- videcemo!

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.