Za komunalije dug u prvih šest meseci 654 miliona

Više od 654 miliona dinara, po podacima za prvih šest meseci ove godine, duguju građani Valjeva i ovdašnje firme za komunalne usluge odnošenja smeća, vodosnabdevanja i grejanja.

Dug građana i valjevskih firmi za odnošenje smeća iznosi 91,3 miliona dinara. Od toga, Valjevci „Vidraku“ duguju 57,8 miliona, dok je dug preduzeća 33,5 miliona dinara.

Što se „Vodovoda“ tiče, ovo JKP u ovoj godini ima gotovo stopostotnu naplatu računa za vodu, ali još uvek postoje dugovanja iz prethodnih godina koja se reprogramiraju i postepeno isplaćuju. Tako, ukupan dug građana iz prethodnog perioda iznosi 201,9 milion dinara, dok je dug privrede nešto manji i iznosi 189,5 miliona dinara. Po podacima valjevske „Toplane“, na 1. juna ove godine, dakle za prvih šest meseci, dug građana koji su korisnici daljinskog grejanja iznosi 125,6 miliona. Dug korisnika poslovnog prostora koji su priključeni na „Toplanu“, pak, iznosi 46 miliona dinara.

1 comment on “Za komunalije dug u prvih šest meseci 654 miliona

  1. Zoran

    Svi navodni dugovi građana prema komunalnim preduzećima su zastareli i ne mogu se prinudno naplatiti.
    Svi već znaju da komunalni dugovi građana zastarevaju za 1. godinu ali komunalna preduzeće pokušavaju sa naplatom na prevaru i blefiranje.
    Ako imate takav dug, posavetujte se sa advokatom, videćete da se ne može naplatiti.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.