Saopštenje Gradjanskog fronta povodom privodjenja I medijske hajke na dr Jovu Bakića

Građanski front najoštrije osuđuje privođenje doktora Jove Bakića, kao i očigledno naručenu hajku koja se protiv njega vodi u režimskim medijima. Posebno je uznemirujuće što do ovoga dolazi neposredno nakon izjave predsednika Aleksandra Vučića u kojoj se profesor Bakić označava kao nasilnik i stoga kao legitimna meta sinhronizovanog policijsko-medijskog progona.

Ovo je, nažalost, samo još jedan u nizu pritisaka na slobodu mišljenja i govora u Srbiji, o kojima jasno govore i Fridom haus i Evropska komisija u svojim najnovijim izveštajima. Glavni generator nasilja u Srbiji je upravo režim koji progoni i zastrašuje slobodnomisleće i kritički nastrojene pojedince i organizacije. Zahtevamo da se hajka na doktora Bakića pod hitno obustavi i da se predstavnici izvršne vlasti suzdrže od izjava kojima se ugrožava nezavisnost pravosuđa, a slobodnomislećim građanima crtaju mete na čelu.

1 comment on “Saopštenje Gradjanskog fronta povodom privodjenja I medijske hajke na dr Jovu Bakića

  1. fake fuck

    J.Bakić je izjavio da se “ u Raditeleviziju Srbije ne upada bez dugih cevi“. Bravo za Građanski front na odbrani takvog stava. Daleko vam lepa kuća. Sami sebe ste proizveli u građane, ali niste odmakli dalje od plemenske zajednice.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.