Održan 22 Petnica kup

Na bazenima SRC “Petnica” održan dvadeset drugi po redu “Petnica kup”. Nastupilo je 350 plivača iz 22 kluba. Plivački klub “Valis” je predstavljalo 55 plivača predvođenih trenerima Vladimirom Boškovićem, Branislavom Kovačevićem i Nemanjom Radovićem.

U ekipnom plasmanu najuspešniji su bili plivači “Valisa”, na drugoj poziciji su bili plivači “Plavog talasa”, do je trećeplasirana bila ekipa “Obilića”.

Najuspešniji plivač aspolutno je bio Janković Luka iz plivačkog kluba “Napredak” iz Kruševca, dok je najbolja plivačica bila Tijana Todorčević iz “Valisa”.

Plivači “Valisa” su ukupno osvojili 45 medalja, od čega 18 zlatnih, 17 srebrnih i 10 bronzanih.

Kontorolor za takmičenja plivačkog saveza Srbije Gordana Mirčetić je organizaciju takmičenja ocenila najvišom ocenom, a organizator je konkurisao da se sledeće godine nadje na B listi mitinga PSS, a to znači u evropskom kalendaru mitinga.

“Zahvaljujemo se upravi Grada, UFK Valisu, sponzorima: Frikomu, Trgoteci i pekari Domino na pruženoj podršci za organizaciju 22. “Petnica kupa”, zadovoljni smo nastupom naših plivača, ali i pozitivnim utiscima predatavnika klubova iz većine plivačkih gradova Srbije. okrećemo se takmičenjima koja su pred nama, pre svega završnom drugom letnjem kolu regionalnog prvenstva i državnim prvenstvima za sve kategorije”, kaže predsednik plivačkog kluba “Valis” Branislav Kovačević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.