Ajte Vi sad malo molim vas!

Dok još traje tender za ugostiteljske usluge čija je procenja vrednost 1,6 miliona dinara , a u izveštaju revizora je vidljivo da je grad potrošio na hranu, piće i poklone 3,8 miliona dinara član Gradskog veća Miroljub Ivanović na sednici Skupštine neuspešno je pokušao da objasni gradonačelnikovu reprezentaciju.

Sa poziicije gradonačelnika raspisana je javna nabavka za ugostiteljske usluge u procenjenoj vrednosti od 1,6 miliona dinara, a evo kako reprezentaciju koju obilato koristi i gradonačelnik i njemu bliska lica obrazložio na sednici Skupštine član Veća Miroljub Ivanović:

„Evo vidite nas ima danas ovde sa odbornicima i članovima Gradskog odbora preko 100. Pa jel vidite vi ovu vodu? Ajte molim Vas, pa vidite šta pišu pa ne popije gradonačelnik 100 flaša vode na dan. Ajte više molim Vas, sad će napisati da je gradonačelnik popio ovu vodu. Pa ko će da popije 100 flašica vode? Ajte molim Vas.“

Ivanović očito nije razumeo pozicije sa kojih se raspisuju tenderi jer nijedan medij niti „neki tamo portal“ na koje se Ivanović pozvao kao izvor informacija nije pisao niti izveštavao o flašicama vode za odbornike. Izveštavalo se o ručkovima, večerama, italijanskom meniju , stranim vinima i pićima koja se traže.

Ali, koliko je zapravo 1,6 odnosno 3,8 miliona dinara? Napravimo samo neka poredjenja:

Grad Valjevo opredelio 1,5 miliona za uskladjivanje planova vezanih za aerozagadjenje nije utrošen ni dinar, mnogo manje nego što je potrošeno za ugostiteljske usluge.

Grad Valjevo opredelio za Toplanu kao kapitalne subvencije 1,6 miliona dinara koliko i za ugostiteljske usluge.

Grad Valjevo opredio milion dinara za merenje buke i zagadjenosti , potrošio 96 000, manje nego za ugostiteljske usluge.

Grad Valjevo sa 3,4 miliona krpi udarne rupe na ulicama, manje nego reprezentacija u zbiru.

Grad Valjevo primera radi u parking kod Europroma uložio 2,9 miliona dinara, manje nego reprezentacija u zbiru.

Grad će  2,1  milion dinara platiti redovno održavanje vodotokova II reda.

Za 1,6 miliona moguće je uraditi 300 metara asfalta , debljine 6 cm, širine 4 metra, a za 3,8 miliona duplo više .

Radnik u privatnom sektoru koji na mesečnom nivou prihoduje 30 000 dinara najviše , treba da radi 53 meseca odnosno četiri godine da bi zaradio iznos koji će sa pozicije gradonačelnika biti utrošen za ugostiteljske usluge.

Isti radnik moraće da radi 126 meseci za iznos od 3,8 miliona dinara koliko je u prošloj godini potrošeno za iće i piće , dakle deset godina. 

Gradjanima stižu prijave i opomene ako duguju više od 5000 dinara za porez, gradjani u Valjevu kupuju bajat hleb i bombone na komad, gradjani Valjeva utorkom i četvrtkom prave redove od sedam sati ispred Sekond hand šopa.

Pa jednostavno rečeno: Ajte Vi sad malo molim vas!

4 comments on “Ajte Vi sad malo molim vas!

  1. Ludilo

    Da li smo svi mi budale kad trpimo ove bahate snobove da nam budu na celu grada? Ne dao ih Bog ni najgorem neprijatelju!!!

    Reply
  2. dedagaga

    А (народни) одборници ни мукајет на све то. Ни академци, ни они други.
    Каже народ: „Школа не чини човека“.

    Reply
  3. Emilija

    Njima trba blokirati rad pa makar da nas sve pohapse. Nema ulaska u Opstinu jer su nenormalni i bezobrazni. Svi do jednog.

    Reply
  4. Goran Markovic

    Emilija BARVOOOOOOOOOO… pa neka traze onda Italijansku kuhinju! Banda Valjevska.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.