Ne! Ne secite drveće!

      2 коментара на Ne! Ne secite drveće!

Aktivisti Lokalnog fronta još jednom su pokušali da ukažu na štetnost namere lokalne vlasti da u rekonstrukciji Ulice Vuka Karadžića poseku osam stabala. Oni ističu da u situaciji kada grad ima problem sa aerozagadjenjem seča stabala pokazuje da aktuelna vlast ne želi da rešava gorući problem niti o namerama uništavanja bilo koga obaveštavaju.

Nakon što su deca uličnim performansom pokazala šta misle o seči stabala u Ulici Vuka Karadžića , aktivisti Lokalnog fronta u istoj ulici na pomenuta stabla izlepili su poruku seči : „Ne!“

„Saznali smo  da su ovi naši prepametni gradski rukovodioci hteli da ozelene ulicu jer su projekat nazvali ozelenjavanje, tako što će da iseku stabla u toj ulici. Za njih znači seča drveća znači ozelenjavanje. Beton je postala njihova prava priroda jer vidimo šta se dešava u celoj Srbiji, Fruška gora, Košutnjak i slično. Gde god ima prirode oni teže tome da je unište. Koji je njihov krajnji cilj i šta žele da time postignu ja mogu samo da naslućujem. Ovde propagiraju da je cilj da se napravi parking i autobusko stajalište.  Ironija je da oni to rade u Ulici Vuka Karadžića , a da stanovnike u toj ulici nisu ni obavestili niti išta pitali. Time je sve to još neverovatnije šta tim renoviranjem žele da urade,“ kaže Djordje Petković aktivista Lokalnog fronta.

Aktivisti Lokalnog fronta posebno apeluju da se stabla sačuvaju u situaciji kada se grad i svi gradjani bore sa aerozagadjanjem koje nas svrstava u red najzagadjenijih gradova u Srbiji.

„Svi u ovom gradu patimo od zagadjenosti vazduha koja je svake godine sve veća i veća, a bar to drveće može malo da nam pomogne. Ako oni planiraju da nam pomognu tako što drveće seku , onda to ne smemo da dozvolimo. Ovim smo želeli da poručimo da ćemo na sve načine pokušati da sprečimo tu seču koju planiraju. I deca su u Valjevu pokazala koliko nam znači drveće, ali očito to ova vlast ne zna ili ne želi da zna“, kaže Petković.

S.V.

2 comments on “Ne! Ne secite drveće!

  1. Francuska škola

    Ovi se samo prišljamče uz da Valjevo prodiše!
    Ajmo momci i devojke ne mesajte decu aktiviste zelene u politiku.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.