Naši bokseri srpski šampioni

Bokseri valjevskog Metalca ostvarili su, kako neki rekoše vekovni san svih Valjevaca, uzevši u obzir da klub slavi 92 rođendan! Metalac je u poslednjem, kolu, savladao Naissus u Nišu rezultatom 16:0, dok je direktni konkurent u borbi za prvo mesto ekipa Loznice remizirala u Kragujevcu protiv Radničkog 8:8 i time je titula prvog ekipnog šampiona države u istoriji Valjeva stigla u grad na Kolubari.

U Nišu sve je bilo gotovo za pola sata.Janjić i Grmuša nisu imali protivnike pa je već na startu bilo 4-0 za Metalac.Simić je predao Gavriloviću kao i Lazarević Živanoviću.Marković je pobedio Andjelkovića prekidom u 2 rundi a odmah zatim usledila je nova predaja Milutinovića Saviću.Milovac je pobedio Stankovića odlukom sudija 2-1.A 16 poen doneo je M.Stanković pobedivsi Docića prekidom u 3 rundi.Usledilo je veliko slavlje na ringu u Nišu valjevskih boksera i navijača.

“Emocije su još jake, mislim da još uvek nismo, svesni koliki je značaj ovoga što smo uradili! Čast, mi je što je, nama pripala ta čast da posle dve vicešampionske titule i finala kupa koje je Metalac imao u istoriji, donesemo trofej! Uprava i momci su disali kao jedan i prosto u nekim trenucima i kada je neko padao, drugi su ga bodrili i gurali, i rezultat nije izostao! Nadam se da će pelcer uzeti i drugi klubovi i da ovim pokazujemo da entuzijazam može čudo da napravi, čuda se dešavaju, i da će u budućnosti i druge ekipe iz Valjeva doneti trofeje” izjavio je član uprave Đorđe Milanović.

On dalje ističe da je cilj nastavak radova na renoviranju sportske sale, i akcenat na školi boksa,kako bi stigle i evropske medalje.

Zlatnim slovima ostaće upamćena imena boksera koji su nastupali u ovoj sezoni :

Dušan Janjić 

Nemanja Gavrilović 

Damjan Grmuša 

Lazar Stanojević 

Nikola Živanović 

Aleksa Marković 

Milosav Savić 

Miloš Cvjetičanin 

Saša Milovac 

Geard Ajetović 

Miljan Stevović 

Nikola Polić 

Aleksandar Ćurčić 

Robert Halas

Srđan Aleksić 

Milutin Stanković

Dodela trofeja je na finalnim borbama Pojedinačnog državnog prvenstva u Prokuplju 25.maja,a nakon toga će biti  upriličena i prigodna svečanost u Valjevu. 

2 comments on “Naši bokseri srpski šampioni

  1. мр Предраг М.Вулетић

    Честитам срчаним боксерима и управи Металца на титули екипног првака Србије. Ми, који смо некад тренирали бокс у Металцу, поносни смо на величанствен успех ове генерације .Требаће им још много труда да достигну реноме Мицојевих из прве и Савиних из друге поставе боксера Металца, На добром су путу.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.