Usijani telefoni – popunjavaju se spiskovi

Valjevski naprednjaci užurbano se prebrojavaju i pripremaju za odlazak u Beograd u petak 19.aprila na miting „Budućnost Srbije“. Kako se od samih naprednjaka može čuti kvota za odlazak u glavni grd iz Valjeva je 1500 ljudi.

Valjevski SNS po ugledu i na druge odbore ove partije dobio je svoju kvotu i jasne instrukcije vezane za organizovani odlaza na miting „Budućnost Srbije“ koji organizuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Zaduženja po pitanju spiskova dobili su odbornici, direktori svih javnih preduzeća i ustanova u Valjevu, predsednici MZ i MO stranke.

Kako se može videti iz poruka koje  dobijaju Valjevci po spisku u zavisnosti od toga da li su dobili zaposlenje, ili su pak zaposleni u javnom sektoru, polazak za Beograd biće u 13.30 sa pumpe JP1 , a fotografijama ovih preporuka poslednjih dana gotovo su preplavljene društvene mreže. Pored poruka gradjani bivaju pozivaniii telefonom dok se pored njihovog imena upisuje da li će na miting svojim kolima ili zauzimaju mesto u autobusu.

fotografija preuzeta sa fejsbuka

Opozicija je u Srbiji najavila kontrolu rada zaposlenih u javnom sektoru u petak jer je očito da će veliki broj zaposlenih tog dana biti van svog radnog mesta što u najvećem broju slučajeva znači prekršaj zakona o radu . Za ovaj potez opozicije premijerka Ana Brnabić je izjavila da je nedemokratski čin, ali sam zakon i činjenicu da će iz brojnih preduzeća biti odsutan veliki broj zaposlenih nije komentarisala.

Za sada je poznato da su u Valjevu za odlazak u Beograd kvote gotovo duplirane , a kako tvrde zaposleni u Vidraku njih bi na spisku trebalo da bude čak sto.

Zanimljivo je da dakle ovo preduzeće može da radi sa duplo manjim brojem zaposlenih s obzirom da 100 radnika nije neophodno i može putovati. Ista ili slična situacija je zapravo i u drugim preduzećima i ustanovama što nedvosmilseno pokazuje da je vekliki broj zaposlenih zapravo nepotreban na tim radnim mestima.

Put Beograda sasvim izvesno će i zaposleni u Gradskoj upravi koji su angažovani po osnovu različitih ugovora. Direktivom su obuhvaćeni , kako Vamedia saznaje, i članovi ili simpatizeri i oni koji dolaze sa kvote koalicionog partnera SPS-a.  

„U ovom slučaju Gvozdenović ne sme da podbaci, on zbog onog istraživanja mora i da se dokazuje pa je moguće da dobijena kvota bude premašena kako bi pokazao svojoj partiji da čak i sa dvojkom koju je dobio na istraživanju on može više od opozicije u Valjevu“, objašnjava sagovornik Vamedie trenutnu situaciju.

Predsednik Srbije najavljuje nezapamćeni miting u Beogradu dok analitičari tvrde da se radi o klasičnoj demonstraciji sile.

Bilo kako bilo, šta će u subotu ujutro biti zaista bolje za gradjane Srbije?

8 comments on “Usijani telefoni – popunjavaju se spiskovi

 1. Pedja Kolubara 2

  Svo to ucenivanje i ponižavanje simpatizera/članova SNS od strane vrha stranke da bi jedan čovek sa svojim bratom ostao na vlasti.

  Reply
 2. Komšija

  Priča se po gradu da će u petak građani moći da se uvere u to kako gradska uprava može da funkcioniše bez predsednika, potpredsednika, političara, funkcionera, načelnika, šefova,…

  Reply
 3. Laki

  U petak svi opozicionari i slobodni gradjani a najpre front i inicijatva idu od JKP do JKP i u kancelarije i snimaju ko je tu ko nije.
  Mogu samo da kazem da mislim da je to posle spisak za raskid ugovora jer ce traziti obracunske liste da se idi kako su se elektronski prijavili i odjavili sa posla a kad nisu bili?

  Reply
  1. Fake

   Bas da vidim ove iz Inicijative, ne smeju ni na protest u Valjevu da izadju. Manji su od makovog zrrna, poput predsednika sindikata Poste Valjevo Savica, koji završava Segamega fakultet o trosku Sns i Poste, a sedi kod zutih i kvazi inicijative za Brdjane. Ili onaj punacki agronom, koji ima sve clanske karte i bon za svaki restoran, a o Zivanovicu i Pocutinom Frontu necu ni reci da trosim.

   Reply
 4. Gavrilo

  Jadnici.Primorani su da idu u Bg, ucenjeni i dovedeni pred svrsen cin. Znam mnogo njih koji moraju da idu, ucenjeni od strane direktora, a ovi od strane SNS. To je klasicna radikalska politika poznata jos iz 90 -tih. Na sceni je klasicna diktatura gde valjevskom opstinom vlada jedan polupismen covek sa Uba, koji je isplivao u sam vrh samo zato sto je kum velikog vodje. Ali, kako nas narod kaze : „nicija nije gorela doveka“, pa cemo videti kada ce se zavrsiti ovo skandalozno upravljanje i prodaja Srbije.

  Reply
 5. Komsija

  U obdaništu ostaje samo minimum minimuma zaposlenih za rad sa decom! Svo drugo osoblje „za Beograd, za Beograd, firmom Vu….“

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.