Lokalni front predao zahtev inspekciji rada

Lokalni front je u petak predao zahtev inspekciji rada za izvršenje hitnog inspekcijskog nadzora svih javnih preduzeća i gradske uprave  u pogledu napuštanja radnih mesta od strane odredjenog broja zaposlenih. Kako im je rečeno, većina službenika zaposlenih u Okrugu  je otišla u Beograd, a zahtev su na kraju morali da predaju pisano bez predvidjenog  formulara jer je pisarnica inspekcije bila zaključana.

S obzirom da je danima unapred najavljen odlazak sa posla brojnih zaposlenih u javnim preduzećima u Valjevu u petak 19. aprila, aktivisti Lokalnog fronta , shodno činjenici da je u pitanju odlazak sa posla u radno vreme. zaputili su se u prostorije inspekcije rada kako bi predali zahtev za proveru. „Pre 13 časova prilikom ulaska u zgradu okruga sreli sam veću grupu ljudi koji iz istog izlaze, na žalost tamo nas je sačekala samo jedna žena na portirnici koja nas je i obavestila da su inspektori otputovali za Beograd. Ona naravno nije imala objašnjenje zašto su svi morali baš tog dana službeno u Beograd. Na naše insistiranje da smo došli da podnesemo zahetv uputila nas je kod načelnice. Ona nas je zaista ljubazno primila , saslušala i ponovo vratila na pisarnicu da predamo zahtev, ali pisarnica je bila zaključana“, kaže aktivista Lokalnog fronta Željko Trifunović.

Trifunović navodi da su potom usledile ponovne konsultacije žene sa portirnice sa načelnicom i zahtev napisan rukom na običnom papiru je primljen. „Zahtev je zaveden u 13 časova i 20 minuta. Naravno očekujemo da nam se dostavi odgovor po Zahtevu  jer sve i da su i oni otišli na miting u Beograd ili službeni put u Beograd morali su i oni da obezbede minimum procesa rada“, objašnjava Trifunović.

Da su pretpostavke od prethodnih dana bile tačne, Trifunović kaže mogli su da se uvere lično u 13h u parku kod stare zelene pijace gde je bilo očito i čak ko je iz kog preduzeća došao s obzirom da su bili grupisani.

„Možemo da razumemo one koji su na PP ugovoru da ne mare za to da ga mogu i izgubiti, ali zaposleni na neodredjeno, načelnici Uprave, direktori preduzeća da napuste radna mesta? Možda ako su najavili štrajk ranije. Ali odgovorna lica ni to nisu mogla. Biće zanimljivo pogledati kako su provukli kartice u 15.30 kada se realno radno vreme završava“, objašnjava Trifunović.

Trifunović navodi da su im se mnogi sugrađani obratili sa informaciom da ih poslodavci primoravaju da idu na mitig u Beograd, navodeći primer jednog pripravnika koji je odbio da ide, a da mu je direktor te ustanove poručio da nikad neće biti zaposlen dok su oni (SNS) na vlasti…

U petak 19. aprila put Beograda na miting „Budućnost Srbije“ iz Valjeva je otišlo 20 autobusa od čega je polovina bila poluprazna. Najvei broj putnika bili su zaposleni u javnom sektoru grada.

5 comments on “Lokalni front predao zahtev inspekciji rada

 1. Warrior

  Ovi sluze za ubijanje opozicije. Zasto nisu izasli iz Skupstine, kao i ostala opozicija, nego daju kvorum Gvozdenoviću? Ovo je farsa

  Reply
  1. Emilija

   Kazete da je ovo ,,farsa” jer nisu izasli iz Skupstine kao sto je to uradila opozicija,koj opozicija,koja se ne cuje a izasla po direktivu stranke? Verovatno,neko je tamo ostao da bi mogao I ovaj pidatak I komentar o clanku koji procitasmo,da obavestava gradjane I kritikuje nasu,lokalnu vlast. Lokalnu jer je to I Lokalni front. Vama,ocigledni bode oci I smeta ali,oni postoje I po meni, jedina opozicija u ovom geadu.

   Reply
 2. Maja

  Warrior – pusti tu demagogiju jasno je i vec viđeno ko je prava opozicija, a ko “konstruktivna” i dobro plaćena opozicija od Bobe i Klombera!
  Lokalni front – bez straha, bez kompromisa i bez stranaka pobeda je vaša na sledećim lokalnim izborima!

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.