Deveti protest u Valjevu – Plamen protesta se neće ugasiti

Gradjani Valjeva održali su večeras deveti protest po redu. „ Kada čovek nešto želi i kada se za to bori taj čovek ne sme da posustane i ne sme nikada da prestane da se bori, rekao je najsiromašniji predsednik na svetu Hose Muhika. Ovaj plamen protesta ne sme nikada da se ugasi i neće se ugasiti. Počelo je “, čulo se na protestu.  

foto: S.Ćirić

Aleksandar Divović  iz Inicijative za Požegu u obraćanju gradjanima Valjeva govorio je najpre o svom prijatelju Milošu, Valjevcu koji je nažalost napustio Valjevo. „A napustio ga je kao i hiljade onih koji je svakog dana napuštaju u potrazi za poslom i za sigurnošću za sebe i svoju porodicu. Sadašnja vlast je ključni argument za one koji su otišli da su napravili pravi izbor.  Mi u Pežegi šetamo već 22 nedelje, počeli smo pre  svih, a večeras u Požegi protest je podrška profesoru koji je zbog toga što je odlučio da govori na našem gradjanskom protestu proživeo i proživljava pravi pakao“,rekao je Divović.

Aleksandar Divović

On je rekao da se predsednik Srbije hvali stranim investitorima , a tako što prodaje kožu sledja gradjana nudeći im platu od 250 evra  dok konvoje svojih poslušnika iz javnog sektora potkupljuje rastom plata iznad proseka u privredi.

Divović je svoj govor nastavio citatom Vladislava Petkovića Disa „Naši dani“ rekavši: „Svi podmukli, svi prokleti i svi mali postali su naši suvereni , progledale jazbine i kanali …i to doživljavamo danas, to ste doživeli vi ovde u Valjevu, jer onaj seiz Vučićev Aleksandar Vulin čovek koji je izdao sve što se može , takav čovek je sa pozicije ministra odbrane kao lažni vojnik došao da položi zakletvu u kasarnu Živojina Mišića, u grad koji je u Prvom svetskom ratu imao Valjevsku bolnicu, u kraj iz koga je krenula buna protiv spahijsko dahijskog sistema koji je danas oživeo i cveta opelceren u SNS-u, Aleksandru Vučiću i njegovim satelitima poput Vulina. Padali su najbolji da bi se zaklinjali najgori“, rekao je Divović.

On je upitao i šta je sa onim neutralnima koji ćute i koji time pristaju na kompromise i omogućavaju da zlo cveta. „Jedino mi kao slobodni gradjani možemo isprovocitari njihovu reakciju i njihovu grešku da bi se stvari promenile. Možda ova masa nije dovoljno kritična da bi se stvari odmah promenile , ali je dovoljno kritična da bi obratili pažnju na nju“, rekao je Divović.

Doktor Lazar Đurović koji je hapšen nakon izbora u Lučanima obraćajući se Valjevcima ispričao je kako je izgledao izborni dan u Lučanima onog trenutka kada su stigli  batinaši, džipovi bez tablica. „Ja sam učinio jedino što sam mogao pokušao sam da zaštitim izbori proces, pokušao sam da zaštitim gradjane Ustav i zakone Srbije. I doživeo da to veče budem priveden u policijsku stanicu, a otišao sam tamo da dam izjavu i fotografije džipova bez tablica i budem svedok, a na kraju je došao tužilac da mene isledjuje. E to je sada država Srbija. Svi su loši samo je on pošten , istina je samo njegova istina,  svaki dan je na televiziji. Uzeo je stan od države i rekao ko vam je kriv. Takav čovek vodi državu. I njegova Jorgovanka danas štiti banke umesto gradjane kao svuda u svetu. Svuda države štite gradjane samo ovaj nesrećnik kaže šta ja tu mogu“, rekao je izmedju ostalog Djurović pozvavši gradjane da 13. aprila dodju na veliki protest u Beograd.

Lazar Djurović

Okupljenim gradjanima obratio se večeras i novinar iz Šapca Nenad Kulačin koji  je na početku govora rekao : „Obratiću Vam se sa zdravo fašisti i lopuže. Ja ne znam da li ste i koliko Vi svesni i da li sam i ja svestan koliko imamo posla sa bolesnicima, ljudima koji nas gone do gradjanskih sukoba. Ja moram da kažem da je Srbija na ivici gradjanskog sukoba zbog jednog jedinog čoveka koja se zove i preziva Aleksandar Vučić. Već dva dana pkušavam da objasnim prijateljima šta se desilo u Beogradu jer u Srbiji ne postoji nijedan jedini medij koji može da 24 sata prenosi ono što se zaista dešava dok oni 24 sata putem tih medija pljuju narod. Vi danas ne možete da ubedite nikog u Srbiji posle njihovih vesti i 24 sata njihovog trovanja neistinama  da ona žena nije udarena. Da je niko nije dirao. I kako mi to sada da ispravimo? Nisam dužan da branim opoziciju , ali moram oni su otišli da predaju jedan jedini podnesak i lepo se čulo kako pitaju možemo li ovo da predamo. I onda su te žene koje imaju više silikona nego mozga u glavi , one su rekle da  ne može. A gospodja Vesić sedi unutra i kucka poruke prvorodjenom“, rekao je Kulačin.

Nenad Kulačin

On je potom upitao šta je sa Valjevcima i zašto su dozvolili da ih po slobodi pobedi Šabac? „Zar ne možete da ih pobedite? Pa samo u Srbiji taj Gvozdenović može da bude na čelu jednog ovako divnog grada. Ovo je vlast koja omogućava najvećim svojim kompleksašima da leče svoje komplekse  u srednjim godinama , ovo je vlast u kojoj je moguće da Jutka postane frajer i vlast gde je moguće da neki Sima unajmljuje ubice da bi ubili jednog lokalnog novinara koji je samo radio svoj posao, ovo je vlast koja je omogućila najvećem srpskom dezerteru da odsluži vojni rok u trajanju od 15 dana.  Neka mi ne zameri niko, ali ovo je vlast koja je omogućila jednoj osobi omogućila da postane ćale“, rekao je Kulačin koji je Valjevcima skrenuo pažnju i na izjave patrijarha Irineja u kojima je podržao predsednika Vučića. „Odgovorno tvrdim da sam u životu više postio , pričešćivao se i išao u crkvu od Aleksandra Vučića i zato moj patrijarh nije više Irinej , on je postao patrijarh sekte koja se zove Srpska napredna stranka.“

On je takodje gradjane Valjeva pozvao na protest u Beograd 13. aprila , ali podsetio i na protest koji će sutra uveče, u subotu 6. aprila biti održan u Beogradu i u toku kog će gradjani prošetati do televizije Pink.  

„Dolazeći ovde dobili smo informaciju da se ispred Pinka već montira ozvučenje i bine sa kojih će Željko Mitrović da diriguje svojim majmunima. Mitrović je već na svom twiter nalogu objavio da je napunio dve cisterne fekalijama kojima će da poprska demonstrante koji dolaze. E pa gospodine Mitroviću malo si se zeznuo . Prskaš ti nas govnima dve decenije i kao što vidiš i živi smo i zdravi smo i ne damo se, „ rekao je Kulačin nakon čijeg govora je održana i šetnja gradskim ulicama

Deseti protest „1 od 5 miliona-Valjevo bez straha“ biće održan narednog petka u 19.30h na Desankinom trgu.  

1 comment on “Deveti protest u Valjevu – Plamen protesta se neće ugasiti

  1. Bosiljka

    Nema ga Gogi sa komentarima, smeši mu se posao u Javno zdravlje konkurs je raspisan još samo slika fali.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.