Valjevski dnevnik u pola osam na protestu

Večerašnji protest gradjana Valjeva „1 od 5 miliona-Valjevo bez straha“ počeo je valjevskim vestima. Jasmina Bobovac podsetila je na medijski mrak koji je vladao i devedesetih godina pa i na vreme ministrovanja Aleksandra Vučića koji je kako je navela pogasio brojne medije u Srbiji. Nakon vesti da su portali Kolubarske.rs i Vamedia odbili novac koji im je grad opredelio za predložene projekte okupljeni gradjani izrazili su podršku pomenutim sajtovima,  povicima „Bravo“ i aplauzima.

Valjevske vesti :

Više od polovine novca opredeljenog za informisanje , tačnije 6 150 000 dinara dobili su direktori i vlasnici beogradskih preduzeća bliski lokalnoj i državnoj vlasti. Valjevskim portalima Kolubarske.rs i Vamedia opredeljeno je 60 000 odnosno 50 000 dinara n a čemu su se ovi portali zahvalili gradu i odbili novac raspisan po konkursu. Finansiraće se sopstvenim sredstvima ili nekim drugim putem.

Na videlo su izbili skrivani rezultati obimnog istraživanja javnog menjenja ovog grada koji pokazuju da gradonačelnik Slobodan Gvozdenović nema poverenje gradjana. Ne više ni onih koji bi inače glasali za stranku kojoj pripada. Ocenjen je prosečnom ocenom 2.

Valjevo svakog dana napreduje u svakom pogledu . Stigli smo dotle da se oglasi za zapošljavanje objavljuju na engleskom jeziku i to na zvaničnoj internet stranici grada. Pa je tako 21. februara objavljen javni poziv za prijavljivanje članova tima koji će zajedno sa Opštinom Ub raditi na projektu EU „Exchange 5“. Uskoro ćemo saznati ii ko je postao menadžer projekta sa polovinom radnog vremena i za to odredjenom platicom od bruto 750 evra . Njegov ili njen pomoćnik u administarciji projekta radiće sa 30% radnog vremena za bednih 350 evra bruto.

Psi lutalice haraju našim gradom . Samo u Kolubari II poslednjih dana 4 osobe su napadnute od toga jedno dete. Podsećamo vas da po osnovu azila , odnosno zbrinjavanja i uklanjanja pasa lutalica JKP Vidrak godišnje dobije više od 5 miliona dinara.

S.V.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.