Vodovod u 2019. godini investira 101 milion dinara

U 2019. godini JKP Vodovod planira prihode u iznosu od 428,3 miliona dinara. U tekućoj godini Vodovod će uložiti 101,6 miliona dinara u investicije.

Najveće prihode u 2019. godini JKP Vodovod očekuje od osnovne delatnosti  u ukupnom iznosu od 341 miliona dinara. Za ovu godinu JKP Vodovod planira da investira 101,6 miliona dinara i to 58,9 miliona sopstvenih sredstava i 42,8 miliona dinara od sredstava iz budžeta grada.

Sredstva iz budžeta grada planirana su za izgradnju, rekonstrukciju i održavanje vodovodne mreže i objekata vodosnabbdevanja.

U planu investicija Vodovod navodi:

-redovno održavanje seoskih vodovoda

-rekonstrukciju vodovodne mreže: Mostarska, Istarska, Branislava Markovića, Bosanska, Barska, Milića Kedića, Metohijska i Kalemegdanska, 25 jun, Vuka Karadžića, Zdravka Jovanovića

-vodovod Jasenica II faza,

-vodovod Donja Grabovica II faza,

-izgradnja vodovodne mreže Carić Bukovica II faza, Divčibare Marinkovića kosa,

-gradjevinska mehanizacija,

-softver za obračun, fakturisanje i evidenciju troškova

-putničko i teretno vozilo

-oprema za PPOV Gorrić,

-pneumatski zatvarači za staro postrojenje PPV Pećina,

-kade za pripremu i doziranje procesnih hemikalija za PPV Divčibare,

-izrada daljinskog sistema upravljanja  CS Divčibare,

-rekonsktrukcija crpnih stanica pitke vode.

Kako se moglo čuti na sednici Skupštine direktor Vodovoda Djordje mIlanović najavaio je i neophodne nabavke za fabriku vode u Kamenici. „Potrebno je da uradimo još neke nabavke kako bi se stvorila mogućnost da angažujemo radnike. Ovo postrojenje je gradjeno dugi niz godina, mi smo uspeli da ga konačno stavmo u funkciju“, rekao je Milanović.

U 2019. godini Vodovod ne planira povećanje broja zaposlenih pa će njihov broj ostati na 232 zaposlena. Kako se može videti u programu poslovanja prosečna zarada isplaćena u ovom preduzeću u 2018. godini iznosila je 35 004 dok se u 2019. godini očekuje da prosečna zarada iznosi 37891 dinar.

S.V.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.