Medju prvih pet licenciranih direktora u Srbiji Branko Goloskoković

Medju prvih pet direktora škola u Srbiji koji su položili ispit za llicencu, tri direktora su sa područja ŠU Valjevo. Iz Valjeva medju prvima licencu je dobio direktor Tehničke škole Branko Goloskoković.

Ministarstvo prosvete uvelo je novi pravilnik po kome lice koje želi da bude direktor škole mora imati odgovarajuću licencu. Medju prvih pet licenciranih direktora čak tri je sa područja ŠU Valjevo. „To je direktorka OŠ „Nikolaj Velimirović“ Šabac Vesna živanović, direktor Tehničke škole Valjevo Branko Goloskoković i direkorka OŠ „Kadinjača“ Nada Ostojić. Svima u našoj Školskoj upravi je to bilo veliko zadovoljstvo jer to pokazuje i stepen kompetentnosti naših direktora“, kaže Zorica Jocić  načelnica ŠU Valjevo.

Obaveza svakog izabranog direktora je da u roku od dve godine položi ispite za licencu, ukoliko  pak ne položi prestaje mu angažovanje na radnom mestu direktora škole. Sama procedura je takva da postoje obuke koje sprovodi Zavod za kvalitet obrazovanja I vaspitanja . Te obuke mogu trajati od dva do trinaest dana. Obuke su interaktivne I online u zavisnosti od sadržaja.

Lica koja nisu direktori škola, a ispunjavaju uslove za direktora škole, pre svega osam godina radnog iskustva nakon sticanja odgovarajućeg obrazovanja, da nisu krivično kažnjavani, da se protiv njih ne vodi krivični postupak , imaju pravo da s eprijave za polaganje ispita za direktora I onda se odredjuje na koji način će proći obuku.

“Za sada nemam informaciju da je bilo koji direktor sa područja naše ŠU pao ispit. Sam ispit se sastoji iz tri dela. Prvi deo je vezan za istraživanje obrazovno vaspitne prakse I implementaciju rezultata do kojih su došli. Drugi deo se odnosi na proveru standarda kompetencija za dirrektora I treći deo se odnosi na personalni dosije, koji sadrži dva dela. Verujem da će velika većina to položiti odjednom ,a moguće je polagati I u delovima”, kaže Jocić.

S.V.

9 comments on “Medju prvih pet licenciranih direktora u Srbiji Branko Goloskoković

 1. Creator

  Koliko cujem covek je petnaestak godina direktor skole i visi mu slika na zidu zajedno sa ostalima , a sad je stekao licencu da moze biti dozivotni direktor , kao da niko drugi nema fakultet … ali, tako je kod nas, ko zajase ne slazi , a jasno je da su svi ugledali na lik i delo druga tita … zato kao zemlja i stojimo u proslosti , a mladi visokoobrazovani odlaze jer ovde nemaju sta da traze i rade …

  Reply
  1. Pirlo

   Ko je pohadjao Tehnicku skolu upoznat je sa kvalitetima aktuelnog direktora. To sto je na poziciji 15 godina je dokaz da covek radi pravi posao. Od „Texasa“ je napravio modernu skolu, skolu u koju bi svako rado isao. Preporodio je skolu! Zlonamerni narod ce uvek naci manu, ali ko poznaje Branka zna kako taj covek radi posao.

   Reply
  2. Valjevac

   Jeidni kriterijum koji ima smisla jesu rezultati koje ta škola postiže. Vreme koje je neko proveo na čelu svakako nije nikakav kriterijum za ocenu. Evidentno je da se Tehnička škola drastično popravila od kada je ovaj čovek vodi.

   Reply
 2. Pjerili

  Poštovani ,
  Direktor Goloskoković uspešno vodi tehničku školu i zato ima priznanja.Vašim komentarom javno priznajete da niste za sistem vrednosti,za stručan rad i odgovornost.Tim koji dobija ne trba menjati već podržavati.Vašim komentarom sebi ste g-din Creator “creativno“ dodeli veliki minus,jer ne korektno komentarišete uspeh tehničke škole na čelu sa direktorom Goloskokovićem.Uspešan je i direktor poljoprivredne škole…Konkuurišite ako imate kvalifikacij,bolji program rada i rukovođenja,biće te izabrani.

  Reply
 3. valjevac

  Bilo bi uputno izkontrolisati sopstvene prihode i onda hvalite direktora. Tu ima mesta za istragu.

  Reply
  1. Pjerili

   Poštovani,
   Ako imate validne dokaze prijavite, podnesite prekršajnu ili krivičnu prijavu.Davati u javnost paušalne ocene nije dobro niti zahvalno jer tračarenje je prevaziđeno ali može da šteti ugledu škole,zaposlenim u školi i direktoru iste škole. “Što ne želite sebi ne činite ni drugima“ (poučna narodna izreka). Valjevac, ako ste bot, postoji pristojnijih načina da dobijete naknadu za botovanje. Ako mislite na moje prihode, svakog meseca su pod obaveznom kontrolom a isti prihodi stečeni su iz radnog odnosa minulim radom od 40god. staža i malo više i nikakve veze nema sa direktorom kojeg Vi ne osnovano kritikujete… Poštujte uspeh drugih da bi i Vi bili pošrtovani.

   Reply
 4. Natasa

  Zivo me zanima da li ce direktorka I osnovne skole Mileva Mojic uspeti da polozi za licencu, posto sve zivo sredjuje, zataskava, prodaje parfeme, Cepter posudje…… i radi sve ono sto nema veze sa fukcijom koju obavlja Verovatno je to perspektivni kadar na kome se zasniva vaspitanje nase dece.

  Reply
 5. Јасна

  УСПЕХ СЕ НИКАДА НЕ ОПРАШТА . Ове злураде и фрустиране коментаре, сигурна сам 100%, пишу неостварени и они без знања, звања. Гласам за сваки успех на бази чињеница. Очигледан је успех и изглед Техничке школе. БРАВООО

  Reply
 6. Creator

  Ponavljam , skolovanii mladi nam odlaze iskljucivo iz razloga nemogucnosti zaposlenja u palanackim sredinama zbog zastarelog sistema rada i shvatanja po kome su jedni te isti uvek dobri … svi vi koji pisete ove komentare ste se prisljamcili ili uz direktora ili uz aktuelnu vlast , potpomazuci se i ostvarujuci kako kaze jasna, vikendom u rodnom selu … a kao rodjenom tesnjarcu i sredovecnom momku, sve mi je teze da gledam u sta su malogradjani pretvorili ovaj tzv grad …

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.