Poslovni inkubator Valjevo nosilac programa Prekvalifikacije za IT

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu u partnerstvu sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj – UNDP u novembru 2018. godine raspisala je, u okviru trećeg kruga programa Prekvalifikacija za IT sektor, poziv za kandidate koji su zaposleni i koji nisu na IT pozicijama ili nisu završili neki od IT smerova na fakultetima.

Na osnovu vrednovanja kvaliteta predloženih obuka i inovativnosti u radu izabrano je 10 izvođača obuka koji će odabrati najboljih 411 kandidata za obuke koje počinju u februaru 2019. i koje će trajati do devet meseci.

Poslovni Inkubator u Valjevu sprovodi obuku pod nazivom Razvoj veb aplikacija i primena interneta stvari za 20 odabranih polaznika, a u toku je druga faza testiranja i izbor kandidata.  

Prestavljanje programa obuke u Poslovnom inkubatoru Valjevo i prva faza selekcije kandidata  

Pored Valjeva, obuke će se sprovoditi u sledeće institucije:

  • u Beogradu – Fakultet organizacionih nauka, Matematički fakultet i Elektrotehnički fakultet u kojima će biti primljeno po 60 polaznika, dok će Matematički Institutu SANU primiti 34 polaznika,
  • u Novom Sadu – obuke za 40 polaznika Vojvođanski IKT klaster, dok će drugih 40 polaznika imati priliku da pohađaju program JISA (Smart d.o.o.),
  • u Nišu – Elektronski fakultet pohađaće 40 polaznika
  • u Kragujevcu – Visoka tehnička škola strukovnih studija primiće 17 polaznika i
  • u Čačku – Fakultet tehničkih nauka 40 polaznika.


Konkurs za prijavu na program Prekvalifikacije za IT, namenjen zaposlenim kandidatima, zbog velikog interesovanja bio je produžen do 24. novembra 2018. godine, a do kraja januara odabrano je 2.000 kandidata koji su sada u fazama finalnih testiranja u školama.

Prestavljanje programa obuke u Poslovnom inkubatoru Valjevo i prva faza selekcije kandidata

Program Prekvalifikacija za IT sektor nastavak je uspešnog programa sa ciljem da se ublaži nedostatak kadrova u brzorastućem IT sektoru u Srbiji. U okviru ovog programa je do sada obučeno 800 kandidata i to u prva dva kruga koje je organizovala Kancelarija za IT i eUpravu, dok su u toku obuke i za 700 kandidata iz trećeg kruga namenjene nezaposlenim kandidatima koji sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje

Cilj ovog kruga prekvalifikacija je da, pored učenja standardnih programskih jezika, polaznici nakon završetka programa dobiju i dodatno znanje i šansu za unapređenje svoje karijere. Predavanja će biti prilagođena zaposlenima i održavaće se vikendom i radnim danima posle 17 časova. Program će trajati 9 meseci uz obaveznu praksu u kompanijama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.