Medicinska škola o zapošljavanju svojih kadrova

U Ministarstvu zdravlja održan je sastanak na inicijativu Ministara zdravlja dr Zlatibora Lončara sa direktorima srednjih medicinskih škola sa teritorije cele Srbije. Ispred Ministarstva su bili prisutni i direktorka Republičkog zdravstvenog fonda, pomoćnici Ministra i državni sekretari pri ministarstvu zdravlja. Nažalost sastanku je prisustvovalo samo petnaestak direktora ili predstavnika škola od preko trideset koliko ih egzistira na teritoriji države Srbije. Tema sastanka je bila prikupljanje podataka o bivšim učenicima škole, prethodne tri generacije, koji nemaju zaposlenje i ne studiraju a želeli bi da rade u okviru zdravstvenih ustanova na teritoriji naše države, ovom sastanku prisustvovali su i predstavnici Medicinske škole iz Valjeva. Saopštenje o sastanku prenosimo u celosti.

„Prisutni su dobili zadatak da prikupe tražene podatke i da na osnovu proseka ocena u toku školovanja izvrše rangiranje prvih deset učenika, te da uz te podatke proslede i podatke o mestu stanovanja i kontakt podatke za sve bivše učenike, bez obzira koji su obrazovni profil završili. Rangiranje će se vršiti po obrazovnim profilima (npr. medicinska sestra tehničar posebno od laboratorijskih tehničara) tj. svaki obrazovni profil za sebe. Pošto smo mi jedina medicinska škola u Kolubarskom okrugu podaci o mestu stanovanja su takođe bitni kako bi naši bivši učenici mogli da konkurišu za zaposlenje u nekom od okolnih mesta odakle potiču, ili ukoliko izraze želju da rade u nekom drugom mestu. U tom slučaju bi ušli u proceduru naknadnog raspoređivanja, ako u mestu za koje su se opredelili ostane praznih radnih mesta. Dakle, rangiraće se prvih deset učenika za svaki obrazovni profil posebno.

Na satanku je bilo reči o uspesima učenika medicinske škole ,,Dr Miša Pantić“ iz Valjeva, o veoma visokoj prosečnoj oceni na nivou škole u prethodnoj školekoj godini (4,67), o uspehu učenika pri upisu na visoke strukovne škole i fakultete (od svih onih koji su probali da izađu na prijemne ispite njih 95,8% je uspelo da se upiše na željene studije), o planovima za otvaranje kabineta za fizioterapiju, kozmetičkog salona, finansiranju specijalističkih studija doktorima medicine i visokim strukovnim medicinskim sestrama itd.

Nas je na sastanku predstavljao direktor škole.

Ministar je bio iznenađen, kao i svi prisutni te je pozitivno ocenio rad kolektiva, preduzetnički i menadžerski odnos zaposlenih i uspehe svih učenika naše škole.

Ovo saopštenje koristimo i kao poziv svim našim bivšim učenicima, naravno ukoliko su zainteresovani, da u narednih mesec dana kontaktiraju svoje razredne starešine i obaveste ih o eventualnim promenama adrese i broja telefona kako bi podaci koje budemo obrađivali i prosledili Ministarstvu bili što tačniji.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.