Autobusima iz Valjeva u Mačvu na razgovor o budućnosti

Kako Vamedia  saznaje, valjevski naprednjaci dali su svoj doprinos kampanji predsednika države Aleksandra Vučića u Mačvanskom okrugu. Pojedini zaposleni u Gradskoj upravi i javnim preduzećima poštujući preostali spisak od odlaska na doček Putinu autobusima su se zaputili na razgovor o budućnosti sa predsednikom.

Kako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio u kampanji pod nazivom „Budućnost Srbije“ obići će 29 okruga u našoj zemlji. Dok opozicija tvrdi da je u pitanju nezakonita kampanja mimo izborne kampanje , prorežimski mediji i pojedine institucije nalaze različita opravdanja . Analitičari se slažu da se radi o odgovoru na protestne šetnje širom Srbije „1 od 5 miliona“.

Dok je isprva organizovani odlazak simpatizera SNS-a autobusima na razne destinacije, gde je bilo potrebno iskazati podršku Aleksandru Vučiću, bio pomalo tabu tema, sada se takvi odlasci podrazumevaju i javnost o njima gotovo sve zna. Tako se u Valjevu da napune autobuse angažuju na prvom mestu oni koji je ova partija zaposlila na neku vrstu ugovora pa su zabeleženi njihovi izostanci sa radnog mesta, a i očito prisustvo za vreme radnog vremena na brojnim dočecima funkcionera u samom gradu.

Kako prenose nacionalni mediji predsednik Vučić obišao je sva veća mesta Mačvanskog okruga, a kako Vamedia saznaje cilj Valjevaca je bespoštedna podrška, realizacija snimaka na kojima se vide hiljade gradjana.  

Zaposleni u jednom od valjevskih javnih preduzeća kažu da je ovoga puta cifra smanjena pa ih je na put krenula polovina od broja koji je išao na doček predsednika Rusije.

Na društvenim mrežama šeruju se fotografije autobusa koji dolaze na ovakve skupove , ali i snimci koji svedoče da oni koji su došli ne mogu tako lako otići jer će biti upisani ili fotografisani.

Ovakvi snimci i fotografije su realno svedočanstvo straha koji vlada, ali i bespoštedne diktature koja preti svakom ko se direktno suprotstavi. Lica koja su se tako našla na spiskovima, a na osnovu već dobijenih ugovora o radu ili su pak na spisku za naredne ugovore postaju praktično potrošna roba, odnosno, ako se zna da je strah od gubitka posla najveći strah trenutno u Srbiji,  postaju laka meta manipulacije i uslovljavanja. 

Posebna kategorija koja učestvuje u putovanjima su penzioneri, koji pak rado odlaze na ovakve skupove jer je to realna prilika da se, kao što kažu, „vide sa narodom“ i „izadju iz Valjeva“.  Kako je u pitanju 29 okruga jasno je da će se valjevski naprednjaci naputovati. Ono što je nejasno jeste ko to plaća i koliko košta?

S.V.

11 comments on “Autobusima iz Valjeva u Mačvu na razgovor o budućnosti

 1. Gradjanka

  Neki ljudi vole da putuju i da vide uživo predsednika svoje zemlje. Šta je tu loše?

  Reply
 2. Milan

  Sramota šta se radi u zemlji i od narodnih para,zato ovaj nakaradni režim mora da ode ! Počeli su sa nekim plaćenim reklamama na društvenim mrežama gde njihovi botovi komentarišu nešto kao,jadno-šta reći !

  Reply
 3. Kole Muzikant

  Nikada skup se nije mogao organizovati bez pritisaka i ucena i nije to jacina Bobe vec ucena i SNS .Na setnjama smo videli koliko ima ne zadovoljnih koji su zaposleni od strane SNS ko ce njih da natera da glasaju ? Gvozdenovic Slobodn -Boba je pukao samo mu nisu javili unistio je SNS o gradu da ne pricam.Nadam se da cu im svirati na odlasku pesmu koja je prikladna .Tako isto ocekuju laznu prestavu i za Aleksandra Vucic u Valjevu i da li ce njegov kumic Drako Glisic biti izvizdan koji podrzava sve radove Bobe.Do pobede.

  Reply
 4. Milica

  Treba da daju podršku,Valjevo je procvetalo od raznih ivestitora koji dolaze.Najače ivesticije u gradu su kladionice …

  Reply
 5. Postar

  Nisu mogli da skupe kvotu od 4 busa i za odlazak na miting pa sada vidi narode koliko su Bobili i drustvo jaki !

  Reply
 6. Creator

  Dragi Pedjo, nisu oni jadni, oni su glupi jer svako ko ne misli svojom glavom je po prirodi stvari glup … a priroda ne oprasta , kao sto znas …

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.