Odbor advokata Valjeva podržao protest

Advokati – članovi Odbora advokata Valjeva izdali su Saopštenje za javnost u kome navode da podržavaju gradjane u opravdanim protestima koji traju u Republici Srbiji. Saopštenje prenosimo u celosti:

“Shvatajući kao dužnost i obavezu da uvek budu uz narod kada je obespravljen i  ugrožen kršenjem osnovnih ljudskih i građanskih prava i sloboda, kada se urušavaju demokratske institucije društva i srpsko pravosuđe, a pravna država dezintegriše i ustupa mesto partijskoj državi, advokati – članovi Odbora advokata Valjeva podržavaju građane u opravdanim protestima koji traju u Republici Srbiji.

Advokati – članovi Odbora advokata Valjeva upozoravaju da su u Republici Srbiji ugroženi najvažniji stubovi moderne demokratske države, inače evolucijama i revolucijama temeljeni vekovima.

Suprotno ustavnoj podeli, sva vlast u Republici Srbiji, kako izvršna tako i zakonodavna i sudska, koncentrisana je, kao neograničena moć, u funkciji predsednika države.  

Ugrožena su osnovna ljudska prava na nepovredivost doma i privatnost sa elementima represije. Kroje se zakoni po meri faktičke moći i u interesu instrumenata sile vlasti. Ugroženi su srpska državnost i Ustav Republike Srbije.

Zbog svega navedenog advokati – članovi Odbora advokata Valjeva smatraju da je svaki vid borbe za zaštitu temeljnih društvenih vrednosti legitiman i potreban društvu koje namerava da napreduje, pri čemu je obaveza advokature da bez izuzetka stane u odbranu osnovnih vrednosti na kojima takvo  društvo mora da počiva iz koga građani crpe osećaj i pravo lične slobode i zaštićenosti.

Advokati – članovi odbora advokata Valjeva očekuju da će narodni protest koji je u toku doprineti ostvarivanju pretpostavki za demokratsku reorganizaciju društva.

U Valjevu, dana 14. 02. 2019. god.       

PREDSEDAVAJUĆI IO OA VALjEVO 

Branko Ivković, advokat iz Valjeva “  

16 comments on “Odbor advokata Valjeva podržao protest

 1. Vesna Rakonjac

  Lep tekst, šteta za lažno predstavljanje i zloupotrebu advokature, ta funkcija ne postoji po statutu AK Šabac. Tako se kompromituju sve dobre namere savesnih i promena željnih građana. Lična promocija g. Ivkovića šteti čak i njemu. Advokatura je univerzalna kategorija koja ne trpi politizaciju na štetu svih građana, bez obzira na rasnu, versku ili političku pripadnost.
  Domaćica iz Beograda

  Reply
  1. peki

   Pojasnite sta je lose napisano u tekstu g.Ivkovica pa i da ne postoji pomenuti IO OA Valjevo.Zamenicu neke reci vaseg teksta da bih pojasnio koga zastupate .Advokatura (politika g.Vucica ) je univerzalna kategorija koja ne trpi politizaciju (politicare SNSa i A.Vucica) na stetu svih gradjana,bez obzira na rasnu ili politicku pripadnost. A koliko pomenuti predsednik postuje ustav i gradjane koji setaju,protestvuju ili politicare koji nisu iz njegove SNS svi smo svedoci jednog prostog ,oholog ,podcenjivackog ,ponizavajuceg ,vredjajuceg recnika na racun svih koji nisu u SNS.

   Reply
 2. Istina

  Bravo Domaćice iz Beograda PRAVO U CENTAR. Potpisujem Vas komentar i apsolutno podržavam!

  Reply
 3. Matanovic

  Advokati kao vrsni pravnici imaju pravo da ukazu na gazenje osnovnih ljudskih prava, kao i njihovu zloupotrebu od strane navisih drzavnih organa i institucija Republike Srbije….Bravo za valjevske advokate…

  Reply
 4. Ivan Valjevski

  Advokati članovi Odbora advokata Valjevo na sastanku održanom 14.02.2019. god. podržali su građamske proteste i usaglasili navedeno saopštenje. Prema tome Vesna Rakonjac (domaćica) i Istina su obične AV botine. Mi advokati Valjeva u potpunosti stojimo iza navedenog saopštenja.

  Reply
  1. Анонимни

   Poštovani Ivane,
   Nisam bot ali ako imate neke veze preporučite me, i onako sam nezaposlena domaćica, da negubim vreme na društvenim mrežama džabe.

   Reply
 5. Goran Markovic

  Bravo za advokate , sada se pridruzite i drugi javno , glasno ,, transparentno.

  Reply
 6. Vesna Rakonjac

  Poštovani Ivane,
  Nisam bot ali ako imate neke veze preporučite me, i onako sam nezaposlena domaćica, da negubim vreme na društvenim mrežama džabe.

  Reply
 7. Vesna Rakonjac

  Poštovani Peki
  Kao što rekoh – sjajan tekst, pokvare ga lažne mesije i samozvane vođe. Još gore od toga i lažne informacije OA Valjeva nije doneo takvu odluku 14.2.2019. Saznala ova domaćica za 15 minuta iz kuhinje.
  Da bi se vodili ljudi, građani ili bilo kakve organizacije prvo se pobedi na izborima pa onda govori u njihovo ime, a ne kao g. Ivković samozvano. Nije problem u Vučiću, već u licimerstvu, lako je vikati uaaaaaa Vučiću teško je savladati strah u dragoj provinciji od lokalne brkate domaćice na vlasti pa čak kad je i u S N S -u. Koju domaćicu u Valjevu sluša g. Ivković. ? !
  Nisam bot već nezaposlena domaćica koja se nikog ne boji i mogu slobodno da kažem ono što mislim.
  P.S. Protiv sam svih političara , a za istinu i pravdu ma kakva ona bila.

  Reply
  1. Ser Lanselot

   Gospodjo jeste Vi bili ma sastanku 14.02.2019 sa početkom u 14h koji je održan u prostorijama OA Valjeva?! Druga tačka dnevnog reda je bila podrška narodnom protestu,a ne političkom protiv gaženja ustava,zakona i urušavanja institucija! Odluka je doneta uz samo jedan glas protiv. Tako da držite se šerpi i lonaca i sendviča ?

   Reply
   1. Vesna Rakonjac

    Poštovani Ser Laselote,
    Vidim junaštvo vam ne manjka a znanje srpskog jezika očigledno fali, da ste pažljivo pročitali tekst g. Ivkovića videli bi ste da nigde ne pominje OA Valjeva kao donosioca odluke, upravo zbog toga sam reagovala. Na zvaničnom sajtu AK Šapca ( komoru čine Valjevo-Loznica-Šabac, ali to vi sigurno znate) očigledno ovog saopštenja nema.
    Da pojasnim: g.Ivković u tekstu navodi da advokati odbora podržavaju i td…. a ne kaže da odbor advokata podržava i td……
    što uviđate da su dve različite stvari. Ipak je za odbranu vladavinu prava osim jake želje potrebna je hrabrost i znanje, kao što rekoh sa tekstom se slažem. Hvala na savetu, ja se ponosim što sam domaćica ali to nikako ne znači da mi je to zanimanje

    Reply
 8. Objektion!

  Mnogi advokati u Valjevu ne podržavaju bilo kakvu politizaciju advokature. Ovo smo već videli i pod SPs i pod žutima pa i ovima sada. Niko ne brani advokatima iz tog samozvanog odbora kako se potpisuju , da izdaju i šetaju kao slobodni gradjani ako misle da tako treba, al u svoje ime, a ne u ime bilo koga iz te profesije koji misli drugačije. Grozim se licemjerja i hipokrizije bilo kog coveka.

  Reply
 9. Анонимни

  Bravo za domaćicu iz Beograda. Lazni advokati ne protestuju protiv 90% dirigovanih predmeta oba valjevska suda i sprege sud tuzilastvo i policija jer si i sami u sprezi sa njima i to zavbaksis.

  Reply
 10. Анонимни

  Nisam anonimni apropo poslednjeg komentara nego sam ja Spasoje Radović advokat Valjevo. Izvinjavam se na slovnim greškama jer pisano je sa mobilnog. Puno pozdrava za Vamedia-u. Spasoje Radovic

  Reply
 11. Kris

  Sto volim da citam komentare ovih, sto se kriju iza laznih profila,a providni..Toliko verujem u njih i smatram da su sposobni da iznesu svaku revoluciju.Pozdrav.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.