Uprava plaća 7,2 miliona za higijeničare i FTO, a dodeljuje 45 PP ugovora

Odlukom Skupštine grad Valjevo izdvojiće u 2019. godini 7,2 miliona dinara za Fizičko tehničko obezbedjenje i agenciju koja će održavati higijenu u objektima.

Gradska uprava više neće imati čistačice i portire . Na sednici Skupštine objašnjenje za donošenje ovakve odluke dala je Jelica Panjković Tešić načelnica Gradske uprave koja je rekla da portiri koji su do sada radili nemaju potrebne licence. „Po novom zakonu oni moraju imati licence za obavljanje ovog posla, a nemaju ih . Da bismo angažovali neku agenciju neophodno je da ugasimo postojeću službu. Zaposleni koji su do sada radili kao portiri ubuduće će biti zaposleni kao vozači, a neki od njih to već rade“, rekla je Panjković.

Ona je iznela i podatak da Gradska uprava raspolaže sa tri higijeničarke, a da je neophodno održavati tri objekta. „ To je gotovo nemoguće pa će biti angažovana agencija koja će to raditi. Žene koje su to do sada radile biće kuriri“, rekla je načelnica Uprave.

Zanimljivo je da je na komisiji za kadrovska i statutarna pitanja usvojeno da u ovoj godini 45 lica bude angažovano po osnovu ugovora o privremno povremenim poslovima. Ko što se može videti Grad neće od 45 lica nijedno angažovati na poslovima održavanja higijene već će angažovati agenciju što praktično znači nova izdvajanja sredstava iz budžeta. Ako je još 45 osoba neophodno za funkcionisanje gradske uprave , a načelnica tvrdi da za pomenutim kadrom postoji potreba nejasno je kakva je računica donosilaca ove odluke  izuzev što naspram realnoj potrebi postoji potreba za partijskim zapošljavanjem.

2 comments on “Uprava plaća 7,2 miliona za higijeničare i FTO, a dodeljuje 45 PP ugovora

  1. Goran Markovic

    Bravo , Bacije , mogu sada sta hoce pa i ova Panjkovic i da li misli da ce ovo ludilo gvozdenovica proci i da li se zna da se ovako radilo, radi i u Domu zdravlja, ?Sta mislite zasto ?Znaci na svakom koraku je uzmi sve sto ti zivot pruza Zakon , pa njega po basketasima iz sive zgrade to ne interesuje jel kako izjavi u jednom Caffe neko mu je rekao da radi sta hoce i da se ne obazire na pisanja , kritike jer on je taj koji odlucuje . ok al kada dod, opet nisam ja majke mi on , ona ,,,. e tako i sa ovom Pnajkovic i onima koji potpisuju paprice sto kaze Sojic ?I sada kada smo ovde da li se mozda neko iz sive zgrade ne sprema da se pridruzi nekima koji nisu sada na vlasti ili kako bese dogovor da se malo saceka , da se malo pripremoi teren ?E da li to zna Darko Glisic i oni koji podrzavaju ginekologa i basketase ili ?

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.