Nova šetnja 5.januara u Beogradu

Nova protestna šetnja zakazana je za 5. januar u Beogradu, a sinoć drugi put za redom u protestnoj šetnji bili su gradjani Kuršumlije I Prokuplja.Pre nekoliko dana protestna šetnja održana je I u Kraljevu.

Protest u Valjevu april 2017

Nezadovoljni radom SNS na lokalu, ali I kao vid podrške protestima u Beogradu šetnja je organizovana u još dva grada u Srbiji, Kuršumliji I Prokuplju.

Gradjani šetnjom u Beogradu su istakli nekoliko zahteva medju kojima su smena ministra policije Nebojše Stefanovića,  pet minuta na RTS-u za proteste, jednako izveštavanje o svim političkim opcijama na javnom medijskom servisu, kao i pronalaženje počinioci i nalogodavaca ubistva predsednika Inicijative SDP Olivera Ivanovića i nalogodavaca pokušaja ubistva lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i novinara Milana Jovanovića. Šetnje su u Beogradu počele pod sloganom “Stop krvavim košuljama”, nakon prebijanja Borka Stefanovića u Kruševcu.

U Valjevu za sada nema organizovanih šetnji, a na poslednjoj konferenciji za novinare Saveza za Srbiju predsednik GO DS-a Slobodan Pavlović je rekao da je Savez organizovao odlazak na prethodni protest u Beogradu I najavio novi organizovani odlazak za naredni skup. Ipak, javnost o načinu odlaska putem ove oraganizacije nije javno obaveštavan, a na fejsbuk stranici DS-a takodje nema informacije o tome.

Protest u Valjevu april 2017

Poslednji protest u Valjevu bio je gradjanski protest protiv poskupljenja goriva, a pre toga bile su organizovane protestne šetnje u aprilu 2017. godine  nakon predsedničkih izbora. Valjevci su učestvovali I u protestima 2000. godine, a pre toga I 1996 -1997 kada su Valjevci sa ostatkom Srbije izražavali protest zbog kradje na lokalnim izborima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.