2000 skijaša od otvaranja ski sezone na stazi Crni vrh na Divčibarama!

Ski sezona na stazi Crni vrh na Divčibarama počela je 29. decembra, a od tada do danas stazu je posetilo oko 2000 skijaša. Najbolja poseta zabeležena je u subotu 5. januara, kad je u skijanju i snoubordingu uživalo oko  400 ljudi. Najveći broj posetilaca ovom skijalištu je iz Beograda, Novog Sada i Valjeva, slede Šabac, Loznica i Obrenovac, a zatim Lazarevac, Požega, Čačak i Gornji Milanovac.

U vreme dana praznika zabeležena je povećana prodaja dvodnevnih i trodnevnih ski karata. A s obzirom na to da je Divčibare geografski blizu većim gradovima, većina skijaša se opredelila za skijanje na jedan dan, te je najveća prodaja jednodnevnih ski karata, kao i sve popularnije karte „4 sata vožnje“.

Menadžer Divčibare Ski Resorta, Andrija Marjanović, istakao je da će ovo najverovatnije biti najbolja sezona u smislu posećenosti – od preuzimanja ovog skijališta u zakup od grada Valjeva u februaru 2016. godine. Zahvaljujući snežnim padavinama u proteklim danima, kao i povoljnim vremenskim uslovima za rad sistema za veštačko osnežavanje, visina snega je trenutno oko 80 cm.

Osim objekta za iznajmljivanje opreme, na stazi rade škola skijanja za decu i odrasle, kao i ugostiteljski objekat koji je od ove godine i prekriven.

Ski staza „Crni vrh“ duga je 850 m, sa visinskom razlikom od 180 metara. Poseduje dvosednu žičaru, kapaciteta 1200 skijaša na sat. Staza po međunarodnoj kategorizaciji ima oznaku crvena i namenjena je veštijim skijašima.

Cena jednodnevne karte je u rasponu od 1.100 do 1.400 dinara, a poludnevne od 800 do 1.000 dinara. Za ski kartu od 6 dana cena se kreće od 6.000 do 7.300 dinara, dok je cena ski pass-a za 10 dana u sezoni od 8.400 do 10.500 dinara. Besplatna vožnja važi za decu uzrasta do 5 godina.

Radno vreme skijališta je svakog dana od 9 do 16 časova.

Više informacija na sajtu www.divcibareskiresort.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.