Vodovod Brankovina još jedna nezavršena investicija

U 2018. godini bilo je tačno  deset godina od početka izgradnje vodovodnog pravca Valjevo –Brankovina. Po rečima direktora JKP Vodovod aktivnosti su predvidjene u 2019. godini, ali se kraj ovom projektu još ne nazire.

Kameničani su na vodu čekali 20 godina i po najavama iz JKP Vodovod, voda će stići ove godine sigurno. Kako stvari stoje  hiljade potrošača na vodovodnom pravcu prema Brankovini čekaju tek deset godina. Sam vodovodni pravac preveliki je zalogaj za Vodovod da bi ga ovo preduzeće samo finansiralo, a sam projekat od početka je predvidjao investiciju grada.

Procena je na samom početku bila da je potrebno 132 miliona za izgradnju s tim da grad Valjevo učestvuje sa 20% sredstava dok je Direkcija za vode RS trebalo da predvidi većinski udeo u finansiranju. „ Što se tiče tog pravca predložili smo narednu fazu to je cevovod Braće Veličković-Kličevac, takodje planirali smo rezervoar na Medjacima kako bi gradskom vodom snabdeli i Babinu Luku i deo u Duplaju gde smo taj deo već pripremili, odradili smo tu vodovodnu mrežu i ostala su još dva kraka da se urade“, kaže direktor JKP Vodovod Djordje Milanović.

Po njegovim rečima rešeni su imovinsko pravni odnosi za parcelu gde će biti uradjen rezervoar na Divljem brdu, ali sam deo vodovodne mreže od Divljeg brda do Brankovine nije još uvek isprojektovan. „Procene su da je potrebno još 80 miliona dinara sa sve rezervoarom“, kaže Milanović.

Vodovod je predložio radove na ovom vodovodnom pravcu , ali da li će biti i prihvaćeni ostaje da se vidi. Do zaista konačnog puštanja vode sam cevovod ostaje samo jedan od brojnih nedovršenih projekata koji je na svoj način kao i mnogi drugi kolateralna šteta partijskog raspolaganja budžetom.

S.V.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.