Valjevci plaćaju doček na Divčibarama 1,3 miliona dinara

U Valjevu ne samo da nema dočeka Nove godine za odrasle već ga nema ni za decu. Valjevski mališani bi trebalo da za novogodišnji program odu na Divčibare. Sudeći po tenderima Centra za kulturu doček na Divčibarama košta grad: 392 000  iznajmljivanje opreme za izvodjenje muzičkog programa, koncert Bojana Marovića 800 000 dinara i pomenuti novogodišnji program 150 000 dinara, ukupno 1 342 000 dinara .

Doček Nove godine, za i protiv, gotovo uvek je tema već od početka decembra meseca. Valjevo je do sada imalo najrazličitije programe što na Gradskom trgu što na platou ispred Centra za kulturu. Ako je sporenja i bilo oko izbora izvodjača u jednoj stvari svi su se gotovo uvek složili-za valjevske mališane treba prirediti odgovarajući program.

Već drugu godinu za redom Valjevci nemaju organizovan doček Nove godine u svom gradu. Umesto toga u ponudi su Divčibare. Ove godine koncert će imati Bojan Marović. Iako je na samoj sednici Skupštine opozicija isticala da odlazak na Divčibare nije jeftin, gradska vlast na ove opaske nije reagovala.

 Divčibare su od Valjeva udaljene, u zavisnosti kojim putem idete, oko 39 km .  Dakle , gradjani Valjeva ukoliko žele da baš na Divčibarama dočekaju Novu godinu uz ovaj koncert koji su platili, moraće da organizuju prevoz, da u prevozu provedu od 45 do 50 minuta u zavisnosti od uslova na putu. Na sednici Skupštine odbornica Moderne Srbije Snežana Spajić navela je da onaj ko ide na Divčibare mora da sa sobom ponese i odredjenu sumu novca , a verovatno i uplati sebi noćenje na ovoj planini. „Da gradjani imaju para za to pa oni bi otišli u neki restoran u Valjevu i platili“, konstatovala je Spajić.

Stariji će se verovatno i snaći, ali najmladji moraće takodje da otputuju na Divčibare jer je i za njih program predvidjen od 16 sati na sportskim terenima Divčibara. Teško je poverovati da će roditelji koji su zaposleni izaći ranije sa posla da bi na vreme krenuli na Divčibare kako bi deca videla program. Još teže je zamisliti da će bake i deke to učiniti  s obzirom da autobuske linije nisu tako česte. Da će roditelji pustiti decu samu, o tome tek ne treba razmišljati.

Ipak gradjani Valjeva kroz javnu nabavku Centra za kulturu platili su novogodišnji program za svoju decu u iznosu od 150 000 dinara. Evo šta je CZK tenderom tražio,a šta dakle neće najveći broj dece iz Valjeva videti:

-Deda mrazova Novogodišnja čarolija ili odgovarajuće dana 31.12.2018. godine u periodu od 16 do 16.30 časova na sportskim terenima Divčibare. Predstava treba da bude bajka, interaktivna, uz učešće najmanje tri lika, od kojih je jedan Deda Mraz, i da obuhvata i dodatni program slikanja, igranja i druženja nakon izvođenja predstave u trajanju od najmanje 30minuta.

Istim tenderom tražene su i :

-Usluge realizacije di džej nastupa: Datum izvođenja i vreme trajanja nastupa:  31.12.2018. godine  u  periodu od 21 do 22.30 časa na sportskim terenima Divčibare. Uslovi: da je domaći di džej sa najmanje 100 nastupa u Srbiji i da izvodi elektronsku Techno-house music namenjenu mladima.

-Usluge realizacije nastupa trubača:

Datum izvođenja i vreme trajanja nastupa:  31.12.2018. godine  u  periodu od 00.00 do 01.00 časova na sportskim terenima Divčibare. Uslovi: da je nastup   uz učešće najmanje sedam muzičara koji izvode tradicionalnu, popularnu muziku.

-Usluge realizacije nastupa pop-rok benda:

Datum izvođenja i vreme trajanja nastupa:  31.12.2018. godine  u  periodu od 20 do 21 čas na sportskim terenima Divčibare. Uslovi: da je bend koji u svom sastavu ima najmanje pet muzičara od kojh su najmanje dve gitare i koji izvodi domaću i stranu pop-rok muziku.

Ideja promocije Divčibara nije strana Valjevu i Valjevcima, TO ima izmedju ostalog  takav zadatak tokom cele godine. Oni koji se bave turizmom u našem gradu tvrde da je to dobra ideja za Divčibare, ali šta je sa Valjevom? Šta je sa Valjevcima koji ove godine ne mogu da izdvoje novac za restoran ili kafić gde se cene kreću od 1000 dinara samo za ulaz do 3300 za doček Nove godine uz muziku i večeru, najčešće i piće?

Kroz tri tendera vezana za doček Nove godine na Divčibarama Centar za kulturu je sklopio ugovore :

– MONCART NEW 150 000 dinara usluge novogodišnjeg programa za doček nove 2019. Godine

– Agencija AUDIO STUDIO 392 000 dinara usluga iznajmljivanja opreme za potrebe realizacije novogodišnjeg muzičkog programa

– Dragana Radosavljević PR Druge umetničke delatnosti u okviru izvođačke umetnosti Artum Ćićevac 800 000 dinara usluga izvođenja muzičkog programa tokom organizacije dočeka nove 2019. godine, dana 31.12.2018.  godine u turističkom centru Divčibare od 22.30-01.00 sati.

U ukupnom iznosu 1 342 000 dinara.

Shodno novom budžetu za doček sledeće Nove godine biće izdvojeno oko 3 miliona dinara. Ko zna , idu izbori te 2020.godine možda se vlast tada seti da glasovi sa Divčibara nisu dovoljni za  pobedu pa u Valjevu organizuju doček i za mlado i za staro.

S.V.

4 comments on “Valjevci plaćaju doček na Divčibarama 1,3 miliona dinara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.