Radno vreme za praznike neograničeno

Gradsko veće donelo je odluku da za vreme novogodišnjih i božićnih praznika radno vreme ugostiteljskih objekata bude neograničeno.

Kako se navodi u Odluci o radnom vremenu, pravo izmene radnog vremena u dane praznika ima Gradsko veće. U skladu sa odlukom , a kako se navodi u obrazloženju, u cilju obezbedjivanja uslova da se na tradicionalan način obeleže predstojeći novogodišnji i bižićni praznici Gradsko veće je donelo odluku da radno vreme ugostiteljskih objekata,, ćevabdžinica i pekara u dane 31. decembra 2018. godine, 1.,2.,7.,januara2019. godine bude neograničeno, a da se za iste objekte-izuzev objekata u staroj čaršiji Tešnjar  u dane 3.,4., i 5.januara 2019. godine radno vreme produži do 02 h.

Odluka o radnom vremenu inače je u Valjevu do sada pretrpela nekoliko izmena, kako je ranije navedeno ucilju sprečavanja devijantnih pojava kod mladih, uništavanja gradske i privatne imovine koje je evidentno u noćnim satima. Ipak do sada niko nije izneo nijedan podatak o tome koliko je odluka zaista uticala na smanjenje narkomanije, alkoholizma ili pak pojave uništavanja imovine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.