Tabašević vredjao odbornike

imageNa sednici Skupštine grada načelnik budžeta Željko Tabašević izvredjao odbornike opozicije nazvavši ih manipulantima. Zbog ove izjave gradonačelnik Gvozdenović se izvinio odbornicima, a predsednik Skuptštine Ilić ni na koji način nije reagovao.

Na samom kraju rasprave o izvršenju budžeta u toku koje su odbornici opozicije iznosili svoja mišljenja i zamerke medju kojima se najveći broj odnosio na očekivane prihode od poreza na zarade , prihode od prodaje imovine i tekuću budžetsku rezrvu , odnosno na način kako su sredstva trošena . Opozicija je u nedelji koja je prethodila sednici Skuptine održala niz konferencija za novinare na kojima je javnosti te iste stavove uglavnom i predočila . Na opšte iznenadjenje svih prisutnih u Sali za govornicu je na kraju rasprave izašao vidno iznerviran načelnik budžeta Željko Tabašević koji je trebao da odgovori na pitanja koja su odbornici opozicije u emdjuvremenu postavljali. Već sam početak njegovog govora bio je dramatičan i potpuno drugačiji od prvog izlaganja odbornicima na samom početku tačke dnevnog reda kada je govorio tiho, konfuzno. „Ovde su neki preko nekih portala na konferncijama govorili sve i svašta . to je manipulisanje informacijama, vi manipulišete informacijama!“, povikao je Tabašević.
U nastavku svog obraćanja odbornicima dok je u Sali vladao muk iznenadjenja i potpune nepripremljenosti odbornika na ovakav nastup Tabašević je povišenim tonom objašnjavao pojedine poziije . Na samom kraju desetinu puta je ponovio : „Porezi na zarade beleže rast, beleže rast , razumete, porezi beleže rast vi manipulišete i obmanjujete gradjane , govorite ovde sve i svašta to je manipulacija . Samo da kažem beleže rast“, vikao je Tabašević.
Dok su u Sali još odzvanjale reči „Beleže rast“, za govornicu je izašao odbornik DS-a Duško Rakić koji je vidno bio uznemiren nastupom gradskog službenika. „Ovde vidimo flagrantno kršenje svih pravilnika od strane službenika Uprave , od strane zaposlenog. Molim Vas, niko nije ništa lično rekao Tabaševiću , mi smo ovde da govorimo na osnovu materijala koji smo dobili , a u korist svih gradjana . A on je desetinu puta ponovio da smo manipulanti Da to kaže službenik Opštine? Pa njegova je obaveza da podnese izveštaj . I onda čovek izadje i vredja nas. Tražim izvinjenje, ja ovo nisam doživeo“, rekao je Rakić.
Predsedavajući Skupštinom Milorad Ilić koji je sve vreme Tabaševićevog izlaganja bio prisutan upitao je Rakića na šta misli ?“ Desetinu puta je rekao da smo manipulanti , Vi ste trebali da ga opomenete , to je bila vaša dužnost , ajte molim vas ovo stvarno nema smisla“, odgovorio je Rakić silazeći sa govornice.
Predsedavajući je ostao bez komentara posmatrajući klimanje glava odbornika , a za govornicu je izašao gradonačelnik Slobodan Gvozdenović: „Potpuno razumem , možda je Tabašević emotivno nastupio . Ja sam bio odbornik opozicije i znam šta je to . Ukoliko ste uvredjeni Rakiću ja vam se izvinjavam. Službenici moraju imati jedan nivo obraćanja bez iznošenja političkih komentara, izvinjavam se“. S.V. foto: Željko B. facebook

 

 

1 comment on “Tabašević vredjao odbornike

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.