SNS obrisao SPS iz kadrovske komisije

imageIako je SPS koalicioni partner u valjevskoj vlasti u novoj kadrovskoj komisiji nema nijednog člana SPS-a. Komisija mimo zakona umesto sedam ima samo četiri člana , sva četiri iz redova i na predlog SNS-a.

Sednica Skupštine grada još jednom je protekla bez učešća odbornika SPS-a za skupštinskom govornicom, a u sali su svi odbornici ove partije bili prisutni samo na početku sednice. Kako Vamedia saznaje medju odbornicima, tačka vezana za izmene u kadrovskoj komisiji predočena im je neposredno pred početak sednice na šta su oni mogli samo da konstatuju da odbornika iz redova SPS-a u njoj nema.
Po Odluci o radnim telima Skupštine grada, kandidate za članove radnih tela predlažu političke partije, koalicije političkih stranaka, političke organizacije ili grupe gradjana koje imaju odbornike u Skupštini grada. Za članove se mogu birati odbornici stručna lica ili gradjani. Člana radnog tela može razrešiti Skupština grada na predlog predsednika Skupštine, političke partije, koalicije na čiji je predlog isti izabran. Član radnog tela može podneti i ostavku na to mesto.
Na sednici Skupštine glasanjem bez rasprave u delu kadrovska pitanja u potpunosti je promenjen sastav kadrovske komisije, a kako tvrde odbornici SPS-a pa i deo odbornika SNS informacija je praktično podeljena u materijalu naknadno dodatom pred sednicu. Predlog promene dao je i potpisao gradonačelnik Slobodan Gvozdenović kao predsednik GO SNS-a. Pa su tako razrešeni: Marijana Stanojević, Gorica Božić, Milan Gajić i Rada Jovanović. Na njihova mesta izabrani su dr Dobrivoje Grujičić u funkciji predsednika kadrovske komisije, a za članove su izabrani još dr Branka Antić vd direktora Doma zdravlja, Borko Aleksić nekadašnji šef kabineta gradonačelnika i Miodrag Lazić odbornik koji je u Skupštinu ušao kao odbornik PUPS-a i koalicioni partner SNS-a, a potom prešao u SNS. Koliko se može videti komisija ima ponovo samo četiri člana dok pomenuta odluka o radnim telima predvidja sedam članova.
Ako se podsetimo da je u trenutku konstituisanja novog skupštinskog saziva 2016. godine u prvoj kadrovskoj komisiji bilo sedam članova od čega četiri iz redova SNS-a, a tri iz redova SPS-a, može se zaključiti da je SNS potpuno izbrisao koalicionog partnera iz ove komisije. Jednobraznost radnog tela dovodi i do potpune zatvorenosti njenog rada odnosno nemogućnosti bilo kakvog drugačijeg predloga izuzev onog koji ima vladajuća partija. Shodno izjavama odbornika SPS-a oni nisu informisani šta se govori ili predlaže na toj komisiji.
Ipak , ako je verovati odbornicima SPS-a da nisu znali šta se dešava, može li se pretpostaviti da su o tome bili upoznati predsednik Skupštine Milorad Ilić i sekretar Skupštine Djordje Pavlović, obojica po službenoj dužnosti, a obojica iz redova pomenute partije? Da li je onda moguće da oni nisu saopštili svojim odbornicima kakva ih odluka očekuje? Ili možda odbornici ne govore istinu kada su dobili papir sa predlogom za kadrovsku?
Ova tačka dnevnog reda je prošla i izglasana uz jedva napravljen kvorum. Da li je onda moguće zaključiti da su shodno svemu odbornici SPS-a praktično dovedeni u situaciju da zarad koalicije glasaju za sopstveno izbacivanje iz vrlo važne komisije?
Ali to nije jedino pitanje na koje se čeka odgovor biće interesantno sačekati i odgovore na : Ko je tome doprineo? Zašto se manipulisalo SPS-om? I na kraju , ko je zapravo manipulisao?
S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.