Lokalni front : Podsećanje odbornika na ekscese i nastupe gradonačelnika

imagePred sam početak sednice Skupštine grada aktivisti Lokalnog fronta održalisu konferenciju za novinare ispred zgrade Uprave kako bi, kako kažu, podsetili sve odbornike da oni predstavljaju u Skupštini sve gradjane grada Valjeva.

 

„Podsećamo Vas da je Slobodan Gvozdenović nastupajući u svojstvu gradonačelnika Valjeva unizio i ponizio sve gradjane grada Valjeva. Takodje podsećamo ih da je gradonačelnik svojim izjavama , ponašanjem i nečinjenjem pokazao da je nedostojan i nesposoban da obavlja funkciju na koju je imenovan“, rekao je Željko Trifunović aktivista Lokalnog fronta ispred zgrade Uprave.
Trifunović navodi da iako je Gvozdenović izjavio da on odgovara samo Bogu, Aleksandru Vučiću i Darku Glišiću , aktivisti Fronta došli su da odsete odbornike da pre svega oni , kao i sam gradonačelnik pre svega za svoje postupke i izjlokalni ront ispred opstine.jpgave odgovraju pred zakonom , a onda i gradjanima Valjeva. „Dužnost svakog odbornika je da reaguje na ovu izjavu , da se suoči sa gradonačelnikom i zatraži objašnjenje . Sama činjenica da smo morali odabrati ovaj način da bismo podsetili odbornike koje su njihove obaveze jeste indikativan u smislu stanja u kom je zarobljen javni život Valjeva. Još je tragičnije što su reakcije odbornika izostale i mnogo pre naširoko čuvenog intervjua datom Studiu B. Možda su naši predstavnici u ovom zdanju zaboravili da je gradonačelnik i mnogo puta pre intervjua datom Studiu B činio razne ekscese , uvrede i zloupotrebe. Ali mi nismo zaboravili. Zato smo danas ovde“, rekao je Trifunović.
Djordje Petković aktivista Lokalnog fronta podsetio je odbornike da je Sobodan Gvozdenović nepozvan upao na satanak izmedju direktorke i zaposlenih u Domu zdravlja i najgnusnije uvrede uputio lekarima i medicinskim radnicima. „Oni su želeli samo više saznanja o poslovanju institucije u kojoj rade. Možda su odbornici zaboravili i kako je u stilu mafijaškog bosa otvoreno pretio javnim tužiocima , možda su zaboravili i da je društvo suija Srbije bilo prinudjeno da reaguje na izjave u kojima se Gvozdenović okomio na sam ustavni status pravosudja. Neki su odbornici izgleda smetnuli s uma i najstrašnije uvrede i izbacivanje sa javnog skupa valjevskih novinara i reportera. Ali mi nismo. Nismo zaboravili ni lažna obećanja i obmanjivanja javnosti poput ogromne uštede u javnim nabavkama , a za to vreme ostvarenje budžeta katastrofalno“, rekao je Petković.
On je naveo da javnost nije zaboravila ni brojne intervjue u nekim listovima gde je gradonačelnik hvalio svoju stranku prosipajući i drvlje i kamenje po lljudima koji su imali hrabrosti da ga kritikuju. „Ti intervjui su plaćani parama svih nas. Odbornici , počujte nas i dobro razmislite , mi zahtevamo u ime svih gradjana da najpre osudite izjave i ponašanje Slobodana Gvozdenovića . Očekujemo da zatim načinite i logičan sledeći korak i pokrenete postupak za razrešenje službenika koji loše obavlja posao za koji ga plaćamo. Ukoliko pak izostane bilo kakava reakcija sa vaše strane znajte da ste zadali ogorman udarac gradjanima Valjeva. Ovo je trenutak da pokažete da li ćete pratiti interese gradjana Valjeva ili ćete do kraja pratiti samo svoje i interese svoje partije“, rekao je Petković.
Na sednici Skupštine nepunih 30 minuta nakon obog obraćanja Lokalnog fronta , aktivista Fronta Ljubomir Radović i odbornik u Skupštini grada doživeo je verbalne napade i uvrede kada je za govornicom zatražio izveštaj gradonačelnika .
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.