Ni posle četiri meseca nema sancije

imagePočetkom juna ove godine jaka kiša odvojila je i pokrenula podzidu u Ulici Cake Milivojević. Do dana današnjeg po pitanju sanacije ništa nije uradjeno, a meštani strahuju od jesenjih kiša.

 

Kada je jaka kiša 3. i 4 . juna ove godine i konačno pokrenula podzidu u Ulici Cake Milivojević, alarmantno je doterano nešto peska , ali se sanacija podzide nije desila. Meštani su tada na licu mesta Vamediji potvrdili da su pucanje podzide prijavili još u aprilu ove godine, ali da niko od nadležnih nije izašao na teren.

 

image Podzida ugrožava nekoliko domaćistava, a svi oni strahuju od novih, ovoga puta jesenjih kiša, koje mogu izazvati potpuno obrušavanje podzide. Na rešavanje ovog očitog problema gradjani čekaju već mesecima, a u medjuvremenu je počela i nova školska godina pa deca iz naselja Veselinovići upravo ovom ulicom idu u školu. Pitanje je šta će se desiti ukoliko se podzida obruši i izvesno sa sobom povuče deo ulice dok su na njoj deca, pa ne samo deca već bilo ko od prolaznika?

 

image Meštani tvrde da nakon kiše u junu niko nije izlazio na teren od nadležnih niti se interesovao za stanje podzide niti ih pitao kako žive u stalnom strahu.

 

image Ipak ovim pitanjem se izgleda niko ne bavi. Grad po zakonu ima stalnu i tekuću budžetsku rezervu. Iz stalne budžetske rezerve moguće je sanirati posledice elementarnih nepogoda što obrušavanje ove podzide i jeste. Ipak to se nije dogodilo. Iz tekuće budžetske rezerve moguće je reagovati na pozicijama koje nisu bile predvidjene budžetom ili je za odredjene pozicije predvidjeno nedovoljno novca. Na žalost iako je gradonačelnik iz tekuće budžetske rezerve potrošio za prvih šest meseci 47,8 miliona dinara na spisku opredeljenog novca nije se našla ova sanacija.
Foto: mark 4147
S.V.
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.