Kad ne vidiš kotlarnicu: Novi kotao za šestu školu

imageGrad Valjevo raspisao je javnu nabavku za kupovnu kotla za Šestu školu . Grad kupuje kotao I traži kompletnu montažu kotlarnice iako je zamenik predsednika Skupštine MIhailo Milutinović rekao da je sve u redu I probe kotlarnice obavljene. “Ni sami nismo verovali da ćemo uspeti sve tako brzo da uradimo. Nova ekipa je brzo uradila I ja sam bio koordinator. Sve je apsolutno gotovo”, rekao je tada Milutinović.

Pred prvi septembar bilo je jasno da djaci neće krenuti u novu školu , a izjave javnosti dao je u nekoliko navrata Mihailo Milutinović koji je rekao za sebe da je coordinator projekta te I da je od trenutka kada je on preuzeo posao u svoje ruke sve bez ikakvih problema dovedeno u red. “Ostale su samo još neke sitne stvari koje treba da rešimo da dobijemo taj papir, čuli ste šta sam malopre rekao, da mi damo upotrebnu dozvolu I tako to su neke stvari koje zahtevaju tri ili četiri dana I apsolutno nismo želeli ništa da improvizujemo I žurimo. Stav gradonačelnika Gvozdenovića je na prvom mestu bezbednost dece pa nikakav nije problem da se to prolongira još za koji dan”, rekao je Milutinović u izjavi VTV-u ispred same škole.
Sada kada je u delu javne nabavke transparentno objavljena javna nabavka za kupovinu I ugradnju novog kotla za ovaj objekat, nejasno je kako se mislilo da deca krenu u školu u kojoj nema grejanja. Vamedia je već pisala o činjenici da je za probe grejanja u ovom objektu utrošeno 20 tona mazuta, a da probe nisu dale želejen rezultate. Milutinović u izjavi kaže da su svi seli brzo se dogovorili šta I kako dalje I da je stvar rešena. U Upravi je vrlo brzo nakon prvog septembra I njegove izjave održan sastanak koji je imao samo jednu temu : “Šta ćemo sa grejanjem?”
Planom javnih nabavki je predvidjeno za ovaj novi posao 4,8 miliona dinara sa PDV-om, a rok za podnošenje ponuda je 4. oktobar 2018. godine.
U raspisanom tenderu se izmedju ostalog navodi: “Nabavka, isporuka i montaža toplovodnog kotla minimalne snage 530 kW, Tw 80/60ºC, radnog pritiska 4 bara, komplet sa mogućnošću postavljanja gorionika za mazut sa svom pripadajućom mernom regulacionom armaturom. Nabavka materijala i izrada dimnjače od lima debljine 3 mm, za kotao u dužini od 3 metra, prečnika 350 mm (dimnjaču raditi tek nakon nabavke kotla i definisati tačne dimezija na licu mesta). U dimnjaku napraviti mesto za priključenje dimnjače i priključiti je. Dovesti instalaciju vode u kotlarnicu i postaviti umivaonik za potrebe radnika na održavanju kotlarnice, u sklopu radova postaviti kanalizacioni odvod.U okviru montažnih radova su obuhvaćeni prateći građevinski radovi na montaži opreme, kao što je eventualno oštećenje zidova I njihovo dovođenje u prvobitno stanje.”

image “Ništa nije improvizovano”, rekao je tada zamenik predsednika Skupštine I koordinator nad radovima najavljujući useljenje dece za novembarski raspust. “Meni je drago da ste vi ovde došli I videli ste da je sve spremno jednostavno mi možemo krenuti u ponedeljak , ali neććemo dok nemamo I zadnji papir , jednostavno nećemo”, rekao je Milutinović doduše ne precizirajući u koji ponedeljak.
Sada gotovo je neverovatno da je nekom ko za sebe kaže da je talentovan za sve poslove pa očito I za projekat škole, promakla cela kotlarnica I situacija da u školi nema grejanja kakvo je potrebno. Istini za volju na tada objavljenim snimcima unutrašnjosti kotlarnica nije prikazana, a možda je bilo toplo napolju pa nije bilo potrebe da Milutinović upali grejanje.
S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.