Konačno tender za Bolnicu

imagePosle skoro godinu dana od povlačenja tada raspisane javne nabavke za projektovanje rekonstrukcije Ošte bolnice grad je konačno raspisao tender. U medjuvremenu javnost je konstantno obmanjivana pričom o uknjižavanju objekata što je opet Bolnica konstatno demantovala.

Grad je konačno raspisao tender za rekonstrukciju Bolnice kojim se traže :arhitektonske usluge; inženjerske usluge; usluge urbanističkog planiranja i pejzažne arhitekture; usluge tehničkog testiranja i analiza; usluge energentskog pregleda i energetske usluge . Za ovu namenu grad je opredelio 50 miliona dinara.
U decembru prošle godine grad je raspisao javnu nabavku koja je vrlo brzo potom povučena. Kako je Vamedia tada uspela da sazna Kancelarija za javna ulaganja pregledala je tendersku dokumentaciju I dala zeleno svetllo za raspisivanje tendera. Ipak tender je povučen. Tada je gotovo istovremeno javnosti saopšteno da je sve zakočeno jer Bolnica nije uknjižila svoje objekte. Dr Zoran Djurić, za Vamediu je tada izjavio da je sve uknjiženo. Izjava da je knjižženje I katastar kao problem kasnije je ponavljana u nekoliko navrata, a svaki put iz Bolnice je stizao odgovor da je sve ukniženo pa čak I crkva nad kojom niisu planirani radovi.
U izjavi za medije gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je najavljujući raspisivanje tendera nedavno rekao da ništa nije moglo biti uradjeno bez saglasnosti Kancelarije za javna ulaganja te I da su tako radili I drugi gradovi. Ova izjava je tačna s obzirom da su predstavnici Knacelarije u nekoliko navrata najpre slali mejlove tražeći odgovor na pitanje šta se čeka, a u jednom od mejlova u koji je Vamedia imala uvid tada je pisalo: “Da li ste na godišnjem kolektivnom odmoru? Čita li iko mejlove koje šaljemo?”
Po saznanjima Vamedie, Djordje Vuković koga I gradonačelnik pominje , imao je primedbu na visinu izdvojenog novca smatrajući da je neophodno bar 50 miliona jer nijedna projektantska kuća neće raditi ispod deset evra po kvadratu projekat.Gradonačelnik kaže da je pokazana druuštvena odgovornost opredeljivanjem pomenutih 50 miliona , ali izostavlja da je to novac gradjana Valjeva, a ne lični novac nekoliko zaposlenih u Upravi. Stoga je I normalno da novac koji gradjani daju bude korišćen u korist gradjana.
Bolnica će se raditi fazno , a u okviru sredstava koje je Vlada Srbije opredelila preko Kancelarije za javna ulaganja u visini od 5,3 milijarde. Medju brojnim gradovima gde će se izvoditi radovi od samog početka bilo je I Valjevo.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.