Nameštaju izbore za Mesne zajednice?

imageIzbori za Mesne zajednice u gradu se približili. U listu Napred su i zvanično objavljeni. Sudeći po dosadašnjim informacijama sve je već dogovoreno.

Izbore za Mesne zajednice ozbiljno su u Valjevu shvatili naprednjaci , iako zakon jasno kaže da partije nemaju pravo učešća. Poslednjih dana je evidentno da pojedini članovi SNS-a odsustvuju sa posla kako bi pripremili izbore. Iako sami izbori nemaju gotovo nikakav značaj za gradjane oni su pokazali spremnost za samoodržanjem pojedinih političkih opcija. Vidjaju se štandovi sa jasnim partijskim obeležjima, narodu se dostavljaju papirići koga bi i kojim redom trebalo da zaokruže.
Izbore je raspisao predsednik Skupštine, a po zakonu svaka MZ trebalo bi da ima svoju komisiju koja nadzire i priprema izbore. Ipak to nije slučaj ovoga puta. Grad je otišao korak dalje u tumačenju nimalo fleksibilnog zakona pa je oformljena komisija na nivou grada koja sve prati uredjuje ili je već uredila.
Opozicija se u ove izbore neće uključivati sledeći slovo zakona da to i ne mogu. Naprednjaci jasno stavili do znanja da im je do izbora više nego stalo, a SPS poručio svojima da mogu sami , a mogu i zajedno sa naprednjacima. Do ovakvog raspleta došlo je nakon što su Nikola Radojičić i Milorad Ilić dogovorili zajednički nastup na ovim izborima, ali se situacija na terenu nije poklopila sa mišljenjem njihovog članstva. Kako Vamedia saznaje od nekoliko aktuelnih predsednika MZ koji dolaze iz redova SPS , na izbore će ići sami bez obzira što je već sve pripremlljeno da ih ne mogu dobiti. „Kako bismo mogli? Nama je rečeno da je Radojičić podigao sto lista , a izbori idu u 35 Mesnih zajednica. Ko to toliko učestvuje ? I šta će njemu te liste on nije ni u kakvoj komisiji? Smanjili su broj ljudi po Skupštinama MZ jer su prevarili predsednike da to potpišu , a ne mogu oni tu odluku da donesu već članovi Skupštine. Sve su uradili mimo zakona . Čemu se onda nadamo?“ rekao je u razgovoru za Vamediu jedan od aktuelnih predsednika MZ.
Sagovornik Vamedie navodi da je više nego jasno šta je namera dva čoveka koja su preuzela SPS. „Oni svuda ljudima pričaju da ćemo na narednim izborima biti zajedno sa naprednjacima. Ako oni to i žele kakve to veze ima sa nama koji nismo SNS? Pa taj Radojičić je juče došao u SPS, Kaplar čovek penzioner, Milićević poslanik čovek u Beogradu. Sve su dogovorili sa Gvozdenovićem i sad nas kao obilaze i savetuju da nemamo šanse. Pa nemamo šanse kad ste se dogovorili i sve namestili“, rezignirano govori izvor Vamedie.
Ako je verovati ovakvim izjavama onda su izbori za MZ samo farsa jer spiskovi već postoje, imena jasno odredjena. A i pobednik se unapred zna?

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.