Dveri: Poverenik u skladu sa Statutom

imageSrpski pokret Dveri Valjevo ovim obaveštava javnost da će u narednom kraćem vremenskom roku biti odredjen administrator povereništva u Valjevu, te da će novi poverenik, nakon ostavke Vladana Aleksića, biti odredjen u svemu u skladu sa odredbama Statuta Pokreta, navodi se u Saopštenju za javnost Pokreta Dveri. Saopštenje prenosimo u celosti:

„Sa obaveštenjem o novom povereniku ćemo se javnosti obratiti nakon provodjenja procedure postavljanja.
Ovo saopštenje smatramo da je celishodno objaviti radi više spekulacija koje su se u javnosti pojavile minulih dana. Podsećamo da su odredbe Statuta DP Dveri jasne u pogledu uslova za popunu mesta poverenika (administratora), te da u tom smislu nema govora o odstupanjima, niti o nametanju bilo kakvih rešenja koja bi našem Pokretu narušila ugled i nanela štetu u javnosti, ali prvenstveno pred našim čanovima i svima onima koji nam od osnivanja pružaju podršku bilo svojim glasom na izborima ili svojom aktivnošću.
Podsećamo sugradjane da se naš Pokret u Valjevu oformio 2011. godine u uslovima za nas apsolutne medijske blokade u kojoj smo – bez podrške medija, u krajnje neravnopravnim utakmicama i u uslovima izborne kradje – ostvarivali rezultate iznad potrebnog cenzusa za republičke i predsedničke izbore. Bili smo jedina politička grupacija za koju je važio gotovo potpuni moratorijum u izveštavanju, osim u negativnom kontekstu za koji nam nikada nije pružana prilika za demantovanja. Bili smo izloženi brojnim pokušajima ne samo diskreditovanja našeg rada i delovanja, nego i pravim udarima s ciljem preuzimanja povereništva od strane drugih političkih struktura. Kroz sve ove izazove smo prošli isključivo zahvaljujući ličnom integritetu primarnih redova članstva i našoj otpornosti na spoljašnje pritiske, ali prvenstveno zahvaljujući iskrenoj posvećenosti onim potpuno novim idejama, stavovima i težnjama koje Dveri uvode na političku scenu Srbije po prvi put u istoriji višestranačja. Vremenom su se za nas otvarala i vrata medija, pa se i ubuduće nadamo dobroj saradnji, a Vaš portal ostajemo u obavezi da prvenstveno obavestimo o novopostavljenom povereniku, upravo radi pravovremene informisanosti gradjana, što nam je sigurno zajednički cilj.
SP Dveri
Valjevo“

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.