Umesto rampi, na putnim prelazima osvetljenje

imageNa pet putnih prelaza između Divaca i Valjeva na pruzi Beograd-Bar, u cilju povećane bezbednosti, postavljeno je osvetljenje. Osvetljen je i putni prelaz „Popučke“, na kojem je u poslednjoj deceniji i po od udara voza nastradalo nekoliko ljudi, a u poslednjoj tragediji početkom ove godine nastradali su Velimir Đedović i Milan Kojić.

Kako je saopštila „Infrastruktura železnice Srbije“, osvetljenje je postavljeno na prelazima pruge Beograd-Bar između Resnika i Valjeva, a između Divaca i Valjeva osvetljeni su putni prelazi „Kristal“, „Lukavac“, „Antonića kapija“, „Popučke“ i „Grabovački“.
Saopšteno je takođe da su pored osvetljenja u zoni naseljenog mesta Popučke instalirane i vibro trake na daljinama od 80, 120 i 240 metara ispred zone putnog prelaza i to kao dodatne mere upozorenja sa ciljem povećanja bezbednosti železničkog i drumskog saobraćaja. Te vibro trake, najavili su iz „Infrastruktura železnice“, do polovine ovog meseca biće ugrađene i na putnim prelazima „Kristal“ i „Antonića kapija“.
Posle rekonstrukcije, vozovi na ovom delu barske pruge idu i čitavih 100 kilometara na sat, ali većina putnih prelaza kao „crnih tački“ za vozače, ostaće bez zaštitnih rampi, jer postavljanje samo jedne, kako tvrde u „Železnicama Srbije“, košta i do 150.000 evra!
Umesto toga, u „Železnicama“ su odlučili da ove putne prelaze kroz valjevski kraj, uključujući i posebno opasni prelaz u Popučkama, obezbede osvetljenjem i vibro trakama.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.