Sud popisao nameštaj u Pantićevoj

imageSudski popisivači popisali su nameštaj u prostorijama nekdašnje Direkcije za obnovu I izgradnju od zemljtresa koju trenutno koriste komunalna policija, vanredne situacije I Agrorazvoj. Popisivači stigli po osnovu tužbi rešenih u korist nekadašnjih zaposlenih u pomenutoj Direkciji.

 

Kada je Vamedia u avgustu 2014. Godine objavila informaciju da je u Gradsku upravu stigao dopis zaposlenih, u tada već ugašenoj za Republiku, Direkciji za isplatu zaostalih zarada iz Gradske uprave je odmah stigla informacija da zaposleni nemaju pravo da to traže od grada.
Istini za volju Direkciju je Vlada Srbije ugasila 2014. godine, ali je nisu ugasili osnivači medju kojima je I Grad Valjevo sa najvećim ulogom I koji je na sebe uknjižio prostor u Pantićevoj ulici. Zaposleni su se tada našli u situaciji da se ne mogu prijavti na biro rada, jer ih osnivač nije ugasio, a prihode koje su imali sa republike više nisu imali. Inače ova Direkcija je od dana oformljenja bila finansirana sredstvima sa Republike. Zaposleni koji su preostali tada su gradu poslali dopis kojim su tražili 10 miliona dinara nadoknade za neisplaćene zarade i ostale troškove. O ovu molbu grad se oglušio , a kompromisno rešenje traženo je u udomljavanju istih zaposlenih.
Kako su tada naveli u pomenutom dopisu isti zaposleni pokrenuli su tužbe na sudu tražeći naknadu koja im je po zakonu pripadala. Ovoga puta oni su tužili upravo Direkciju , a teret rešenja pao je na osnivače pa I na grad Valjevo. Kako Vamedia saznaje četiri nekada zaposlena u Direkciji već su dobili presudu na million dinara pa je prodat službeni automobil Direkcije škoda, dva službena automobile zastava 101.
Očito je za namirenje po sudskoj presudi nedostajalo imovine pa su sada popisane stolice I stolovi u prostorijama koje pripadaju gradu Valjevu jer je kako navodi izvor Vamedie vrlo moguće da je nameštaj ostao upisan na Direkciju.
Ipak na sudu postoji još tužbi , a neke od njih su stigle I do Apelacionog suda koji je rešenjem sve vratio u korist radnika.
Zanimljivo je da su pojedini tužitelji zapravo uhlebljenje našli upravo u Gradskoj upravi po osnovu jedne vrste dogovora izmedju Opština osnivača o preuzimanju radnika. Ipak neki su ostali bez posla jer Zakon kaže da se radnici ne mogu preuzimati sa različitih nivoa.
Podsećanja radi, samu Direkciju država je ugasila kako bi je prevela u Agenciju socijalnog stanovanja, ali se takvo novo osnivanje nikada nije dogodilo. U februaru 2014. godine tadašnji ministar Velimir Ilić obišavši Valjevo pa I Direkciju je rekao da će ova Direkcija ipak biti transformisana. Deo radnika će biti zaposlen u republičkim organima , a jedan deo ostaće zaposlen na poslovima Agencije socijalnog stanovanja sa republičkog nivoa čiji će ogranak biti u Valjevu i koja će radom pokrivati šest opština.
Javna je tajna da takava Agencija nije osnovana jer je Valjevo tada bilo na crnoj listi u republičkim organima s obzirom da je u Valjevu na vlasti bio SPS, a na republici SNS. Kako nijedan projekat tada iz Valjeva nije mogao da prodje, nije prošao ni predlog vezan za Agenciju.
Vamedia je svojevremeno 2014. godine tekst na ovu temu završila rečima da će neko kad tad morati da se pozabavi dopsiom zaposlenih I evo epilog je stigao u vidu sudskih presuda, a grad će vrlo moguće sada tender za nameštaj iskoristiti kako bi zaposleni koji su u Pantićevoj imali na čemu da sede.
S.V.
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.