Sud od tužilaštva traži dokumenta koja su fizički uništena

imageOptužnica protiv bivšeg načelnika Gradske uprave Aleksandra Vujić Subotića i još devet lica vraćena je Tužilaštvu na dopunu. Sudsko veće traži da Tužilaštvo dostavi uništena dokumenta koja se pominju u telefonskim transkriptima.

Optužnica koju je Više javno tužilaštvo dostavilo Krivičnom vanraspravnom veću u junu mesecu protiv bivšeg načelnika GU Aleksandra Vujić Subotića i još devet lica po zahtevu Veća sada treba da bude dopunjena , ni manje ni više nego dokumentima koja su uništena fizički. Naime, kako prenose valjevski mediji , Veće je ustanovilo da se u transkriptu pominju dokumenta pa i izjave optuženih da će ista uništiti .
Optužnica koja sadrži 53 strane nije obuhvatila kao dokaz pomenuta dokumenta jer su uništena pa je nejasno na koji način će sada Tužilaštvo dostaviti ono što više ne postoji. Izvori valjevskih medija navode da je tužilaštvo ispunilo i u mogućnosti je da dostavi ostale tražene dopune, ali ne i uništena dokumenta. Sud može ostati pri ovom zahtevu i dalje pa je za očekivati da oluku o tome možda na kraju donese Apelacija. Ipak eventualno takvo činjenje odložiće početak sudskog procesa na duže vreme.

Aleksandru Vujić Subotiću tužilaštvo na teret stavlja primanje mita u produženom trajanju, dok ostale, među kojima su i vlasnici ili odgovorna lica firmi iz Valjeva, Novog Sada i Šapca, optužnica tereti za davanje mita, zloupotrebe u vezi s javnim nabavkama i službenog položaja.
Tokom istrage, saslušano je 46 svedoka, veštačeno više od 40 računara i USB uređaja, kao i obimna dokumentacija, koju je, zbog težine, iz tužilaštva u sud odnelo šest osoba.
Proces će, međutim, početi tek kada optužnicu potvrdi Krivično vanpretresno veće Višeg suda.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.