Nova oprema na Divčibarama

imageJKP Vodovod Valjevo je u petak pustilo u rad novu opremu za preradu vode na postrojenju na Divčibarama. Ukupna vrednost opreme oko 4 miliona dinara .

 

“Smatram da je ovo vredna investicija koja će doprineti boljem kvalitetu vode na Divčibarama, ali i koja će imati ekonomsku i ekološku opravdanost, a sa druge strane i potpunu bezbednost kada je reč o skladištenju i transportu u odnosu na komercijalni tečni hlor”, kaže direktor JKP Vodovod Djordje Milanović.
Sam uređaj bi trebalo da se otplati nakon 3 godine eksploatacije kroz smanjene troškove postupka prerade vode.
Nabavljena oprema podrazumeva elektrolizer odnosno uređaj za disocijaciju NaCl i doziranje pripremljenog rastvora i njegova vrednost je 3.087 miliona dinara, kao i nabavka zavojne i centrifugalnih pumpi u vrednosti od 850 000 din, sa uračunatim PDV-om.

 

image “ Elektrolizni uređaj koristi so, vodu i struju za proizvodnju svežeg, visoko aktivnog rastvora hlora na mestu njegove potrošnje. Mi smo treći Vodovod u Srbiji koji instalira ovu tehnologiju, a na ovaj način izbegavamo skladištenje i transport opasnih hemikalija. Sam uređaj je maksimalno obezbeđen i pruža celokupnu kontrolu, odnosno monitoring uz pomoć daljinskog praćenja rada uređaja, putem računara ili mobilnog telefona. Nakon ovoga, nadam se da ćemo do kraja godine nabaviti i nove kade za postrojenje, i da će ono u potpunosti biti revitalizovano i osavremenjeno”, kaže Milanović.
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.