Štrajk boraca u Valjevu je završen

imageUdruženje boraca rata od 1990.godine izdalo je Saopštenje za javnost u kome se navodi da je višednevni štrajk gladju valjevskih boraca završen. Saoptenje prenosimo u celosti:

“Sa predstavnicima Vlade i Ministarstva za boračka pitanja na čelu sa Državnim sekretarom Negovanom Stankovićem, Savetnikom Sašom Dujovićem, Savetnikom Nebojšom Mikićem i Gradonačelnikom Grada Valjeva Dr.Slobodanom Gvozdenovićem obavljen je konstruktivan razgovor u vezi štrajka koji se dešavao ovih dana u Valjevu i svih iznetih problema o kojima je razgovarano zadnjih nekoliko meseci.
Veliku ulogu u ovim pregovorima odigrao je i Državni sekretar za boračka pitanja Negovan Stanković koji nije hteo da odustane od prekida našeg štrajka, prvo zbog našeg zdravlja, a takođe i Ministar Zoran Đorđević ali mi nismo mogli da prekinemo štrajk dok se ne reše evidentni problemi.
Gradonačelnik Grada Valjeva Dr.Slobodan Gvozdenović je naredio odmah da se sredi enterijer Spomen obeležja i to je bio jedini prioritetni zahtev i nerešeni problem prema Lokalnoj samoupravi sa kojom mi kao Udruženje boraca imamo dobru saradnju i tako mora da se nastavi i dalje sa negovanjem i ostvarivanjem uzajamno dobre saradnje.
Razgovor i dogovor sa Gradonačelnikom Grada Valjeva Dr.Slobodanom Gvozdenovićem je završen veoma brzo, a razgovori sa predstavnicima Vlade i predstavnicima Ministarstva za boračka pitanja išao je do detalja za sve iznete probleme u 11 tačaka.
Nađena su kompromisna rešena povodom revizije Komisije za bolesnog borca kao i za priključenje električne energije za druga dva borca, kao i za druga aktuelna pitanja.
Razgovaralo se i o ostalim problemima i tu su nađena kompromisna rešenja i za nas neiznenađujuće Grad Valjevo i sam Gradonačelnik Dr.Slobodan Gvozdenović je predlagao rešenje mnogih problema i pohvalio naš rad i saradnju do dana započetog štrajka.
Mi smatramo da nikoga nismo ucenjivali, kao ni nas Ministarstvo u svim dosadašnjim pregovorima i da su to bili normalni problemi i zahtevi koji treba da se reše i malo nas je sve zbunilo zašto se isti nisu bili rešeni.
Mi nećemo da se bavimo politikom i nikada to nismo radili, a to smo dokazali i na ovom štrajku glađu, ali ovakvi štrajkovi nikada ne smeju da se ponove iz više razloga jer konačno neko mora da shvati da mora da rešava karakteristične probleme boračke populacije, a posebno mi smo čuvari tradicije negovanja na naše poginule drugove i umrle ratne vojne invalide i mi moramo da vodimo brigu o porodicama palih boraca, deci palih boraca, o bolesnim borcima i o kompletnoj boračkoj populaciji.
Zakon o borcu će konačno rešiti mnoge probleme koje ima boračka populacija, a posebno zdravstvenu legitimaciju.
Hitna pomoć po nalogu Gradonačelnika Grada Valjeva Dr.Slobodana Gvozdenovića nam je pružila danas svu potrebnu pomoć i zahvaljujemo se Službi hitne pomoći Valjevo, a zbog dva nesporazuma sa istom službom mi lično opraštamo iste nesporazume do kojih nikada više ne sme doći jer borci vole svoj narod i svoju državu Srbiju, a posebno građane Grada Valjeva. Pomno ćemo pratiti i učestvovati u rešavanju problema boračke populacije a prvo je donošenje nacrta zakona o Borcu.
Zahvaljujemo se svim medijima u Srbiji koji su pratili i redovno izveštavali sva dešavanja ovako radikalnog i demokratskog štrajka u Valjevu.
Pozivamo sve borce, porodice palih boraca i ratne vojne invalide da se uključe u program Ljubovija i projekat Maljen-Tradicije 14 i da dalje nastavimo sa našim aktivnostima u radu Udruženja boraca.
Hvala svima!

Predsednik Ubr Valjevo i
Generalni sekretar
Udruženja boraca Gvozdeni puk Srbije
Bradić Ljubomir”

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.