Otvaranje „Tešnjarskih“ bez gradonačelnika, novinari opet „smetnja“

imageDrugog dana ovogodišnjih „Tešnjarskih večeri“ zvezda programa će biti Haris Džinović. Sinoćno svečano otvaranje najskupljih „Tešnjarskih večeri“ u istoriji manifestacije proteklo je bez gradonačelnika, ali zato nije izostalo, već tradicionalno, udaljavanje predstavnika medija.

Zašto 32. gradski letnji festival na bini kod Centra za kulturu nije otvorio gradonačelnika Valjeva dr Slobodan Gvozdenović, nije zvanično saopšteno. Umesto njega, publici se, otvarajući manifestaciju, obratio član Gradskog veća Dejan Bogojević.
Navodno, razlog zbog čega se gradonačelnik nije pojavio na bini jeste prisustvo većeg broja rezervista, članova Udruženja boraca ratova od 1990. godine, koji su u publici bili u prvim redovima. Nije poznato da li je gradonačelnik želeo da ignoriše borce, koji su u porukama medijima najavili svoje prisustvo svečanom otvaranju, ali, istini za volju, nisu najavili nikakav vid protesta. Bilo kako bilo, umesto Gvozdenovića, „Tešnjarske večeri“ koje su počele koncertom Amadeus benda na bini kod Centra za kulturu, otvorio je većnik Bogojević.
Gradonačelnik se tokom kocerta nalazio na balkonu Centra za kulturu, u društvu još nekoliko predstavnika Skupštine grada, javnih preduzeća i članova lokalnog odbora SNS. Na balkonu su bili, uredno akreditovani, novinar „Napreda“ i „Politike“ Slobodan Ćirić i fotoreporter internet novina Kolubarske.rs Đorđe Đoković, koji su fotografisali koncert.
Međutim, kako su ispričali, dok su fotografisali koncert prišao im je direktor Centra za kulturu Miloš Smiljanić i naložio novinaru im da napuste balkon. Obrazloženje za to, kako su naveli Ćirić i Đoković, bio je, kako im je rekao direktor, „zahtev gradonačelnika“. Ćirić i Đoković su rekli da su fotografisali samo koncert i publiku i to samo nekoliko minuta pre nego što su udaljeni, kao što se i vidi na fotografiji koju je Vamediji ustupio kolega Ćirić, te da nikoga nisu ni ometali, niti su fotografisali bilo koga drugog.
Što se tiče večerašnjeg programa, da kažemo da je u 21 sat, na bini kod CZK, koncert Harisa Džinovića.
Što se tiče cene „Tešnjarskih večeri“, da kažemo da one ove godine koštaju istorijski rekordnih 7.450.000 dinara, i više nego duplo u odnosu na prošlogodišnje koje su stajale 3,6 miliona. Prošle godine, iz budžeta Grada za „Tešnjarske“ je izdvojeno dva miliona, a ove godine više nego tri puta više – 7 miliona dinara.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.