Krst i grob u korovu

imageSada kada se bliži godišnjica od smrti slikara Ljube Popovića i grad najavljuje da je usvojeno idejno rešenje za uredjenje ovog prostora u Brdjanima, meštani Brdjana dostavili su Vamediji fotografije kako trenutno izgeda pomenuti prostor.

Prostor na kome se nalazi grob poznatog slikara Popovića praktično nikada nije zvanično predat na staranje JKP Vidrak, ali je ovo preduzeće u proteklom periodu održavalo parcelu košenjem i odnošenjem smeća.
Meštani brdjana s obzirom, kako kažu , na nova idejna rešenja, dostavili su Vamediji fotografije kako trenutno izgleda sam prostor. Na slici je više nego evidentno da se iz trave jedva vidi krst, što svedoči o tome da košenja nije bilo.
Ukoliko je u medjuvremenu po ovom pitanju nešto i uradjeno ostaje činjenica da je veći deo vremena grob slikara bio zarastao u korov. „Tu ima i ambrozije , svašta je proraslo i to mora da se redovno održava, ovako to je ruglo“, kažu Brdjanci.
Vamedia je svojevremeno izvestila javnost i o činjenici da je na prostoru pored groba slikara neko od sugradjana čak pekao prase ostavivši iza sebe smeće i gomile pepela.

image Skretanje pažnje od strane samih gradjana ovog dela grada očito da nije dovoljno pa bi problem održavanja ovog prostora morao biti odredjen odlukom, a ne očito dobrom voljom.
S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.