Elektronski bilbord sa urednim dozvolama ili ne?

imageElektronski bilbord na zgradi nekadašnjeg Centrala ponovo je bio tema konferencije za novinare Lokalnog fronta. Nizom pitanja koja su upućena na adresu gradskih inspekcija aktivisti Lokalnog fronta još jednom će pokušati da saznanu ima li povlašćenih pred zakonom.

„Brana na Divčibarama i displej, po svemu sudeći, imaju zajedničku tehnologiju gradnje koja bi se, recimo, mogla nazvati „gradnja nevidljiva za inspekcije“. Ova tehnologija, prvi put uspešno primenjena u Petnici, zagolicala je pažnju Lokalnog fronta i mi nemamo nameru da od ove i sličnih tema odustanemo sve dok građanima Valjeva ne otkrijemo šta sve jesu ili nisu radile gradske i druge službe čiji posao jeste da nas štite od bespravne gradnje svih vrsta.Obratili smo, dakle, posebnim dopisom g. Aleksandru Jankoviću, načelniku inspekcijskih službi i zamolili pismeni odgovor na neka pitanja“, kaže Željko Trifunović aktivista Lokalnog fronta.

Pitanja koja je Lokalni front uputio načelniku Jankoviću predočena su i valjevskim novinarima na konferenciji :
-Da li je na dan 15.februara 2018. godine vlasnik displeja, preduzetnik iz Obrenovca, posedovao svu potrebnu dokumentaciju nabrojanu u dopisu koji mu je Odsek za urbanizam, saobraćaj i objedinjenu proceduru uputio 23. februara, osam dana posle postavljanja displeja?

-Koji je tačan datum prijema zahteva broj 352-40/18-07 na pisarnici gradske uprave?

image

-Koji je tačan datum podnošenja zahteva sa potpunom dokumentacijom o kojem u svom obaveštenju (imate ga u prilogu) govori inspektor Bogutović? Koje mere je inspektor naložio vlasniku displeja, kako piše u obaveštenju?

-Da li je, kog datuma i kojim aktom vlasnik objekta dobio odobrenje za njegovo postavljanje?

Poslednje pitanje tiče se obaveza g. Jankovića u svojstvu načelnika službi: da li ste, g. Jankoviću, tokom pomenutog postupka uočili eventualne prekršaje službenika gradskih inspekcijskih službi iz člana 53, stav 1, tačka 1 i 2 Zakona o inspekcijskom nadzoru?

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.