Balkansko prvenstvo za odbojkaše

imageU Hali sportova održava se Balkansko prvenstvo u odbojci za dečake. Pored srpskih odbojkaša na ovom prvenstvu učestvuju i odbojkaši iz Moldavije, Turske, Crne Gore, BiH .

Odbojkaški Savez Srbije organizuje Balkansko prvenstvo u odbojci u kome učestvuju odbojkaši iz Srbje i zemalja u okruženju. Boško Mačužić selektor srpske reprezentacije na konferenciji za novinare istako je da se srpska odbojka može pohvaliti velikim uspesima i brojnim medaljama."Imamo izuzetnu odgovornost prema odbojkaškom sportu u nižim selekcijama zato što i u muškoj i u žeenskoj selekciji imamo reprezentaciju koja je nastupala u Final 6 . U odnosu na te rezultate moramo i mi da se usladimo i iste takve ciljeve i domete tražimo od sebe. Reprezentacija Srbije na ovom takmičenju se takmiči za medalju", rekao je selektor.
U OSS kažu da je jako važno raditi sa mladjim selekcijama koje upravo daju igrače starijih selekcija, seniore. "Pokušavamo da sa svom decom napravimo jedno opšte znanje , a koliko će oni napredovati zavisi od mnogo toga", kažu u Savezu.
Prvenstvo traje do subote , a direktor UFK Valis Aleksandarr Mijailović kaže da je organizacijski sve spremljeno na vreme. "Ja pozivam sve da dodju i gledaju ovo Prvenstvo, hala je spremena da primi i sve sportiste i gledaoce. Nadam se da će i u nekom budućem periodu naša sportska infrastruktura biti bolja pa da ćemo moći da primimo sportiste i organizujemo takmičenja i za neka druga dvoranska takmičenja , a ne samo odbojku", rekao je Mijailović. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.