Blic pronašao Valjevca koji je u Solunu popravio automobil devojkama iz Beograda i oduševio Balkan

imageBeograđanke kojima se ovog vikenda u Solunu pokvario automobil i kojima bi letovanje na Halkidikiju preselo da se nije zadesio Aleksandar Andrić (38) koji je otklonio komplikovani kvar, nisu jedine kojima je ovaj sposobni Valjevac popravio automobil tokom svog odmora u Grčkoj.

Poslednjeg dana svog letovanja u Asprovalti sa devojkom, Aleksandar je postao „zvezda“ društvenih mreža, jer se glas o njegovoj „intervenciji“ na automobilu 20-godišnje Beograđanke koja se na Halkidiki zaputila u truštvu tri prijateljice, ali su zbog kvara ostale zarobljene na parkingu Ikee u Solunu, proširio brzinom vetra, sa stotinama pozitivnih i pohvalnih komentara.
U razgovoru za „Blic“, Aleksandar otkriva da devojke nisu bile jedine kojima je u Grčkoj trebala njegova stručna pomoć zbog kvarova vozila.
– Uvek sam u nekoj akciji i iskreno, nisam mogao da izdržim da deset dana samo plivam, ležim na plaži ili budem u apartmanu, pa sam, kada smo stiogli u Asprovaltu, na svom automobilu ostavio nalepnicu da sam automehaničar sa brojem telefona, ako nekome zatreba pomoć, jer mi je gepek uvek pun alata – priča Valjevac, zaposlen kao menadžer u „Grave osiguranju“, kome su popravke automobila ljubav i hobi već 20 godina.
– Već posle nekoliko dana kontaktirao me je Beograđanin koji je video obaveštenje na mom automobilu i kome sam zamenio remenicu radilice, pa je mogao da nastavi letovanje. Odmah potom i jedan turista iz Svilajnca koji je imao problem sa brisačima, ali su ga u jednom grčkom servisu takozvani majstori ubeđivali da je kvar komplikovaniji. Srećom, nije im poverovao jer sam na njegovom vozilu praktično intervenisao tako što sam izvadio osigurač koji reguliše rad brisača, očistio ga i ponovo namestio – objašnjava Andrić.
Konačno, poslednjeg dana svog letovanja, kada se iz Asprovalte zaputio u pravcu granice sa Makedonijom, do njega je, zahvaljujući vestima koje naši turisti objavljuju na FB grupi „Live from Greece“, stigla vest i o ozbiljnom problemu koji je zadesio mlade Beograđanke, koje su „folksvagen tiguan“, 2010. godište, tek trebale da odvezu na Halkidiki, jer su vozilo do Soluna dovezli roditelji vlasnice, koji su se potom avionom vratili u Srbiju.
– To je bio pravi izazov! Dijagnostikovao sam da je alarmni sistem prekinuo dovod struje iz rezervoara, tako da „tiguan“ nije mogao da se pokrene. Bilo je potrebno tri sata rada, tokom kojeg sam morao da skinem sedišta, da čupam kablove i žice, kako bih jednostavno struju direktno dovedeo na pumpu. Sve to uz pomoć kompjutera, zbog čega je popravka išla tako sporo, ali alat koji sam imao je rešio problem. Najverovatnije je i vrućina prouzrokovala da alarm „pobrljavi“ ceo sistem automobila. Kada je upalio, od sreće su sve četiri devojke skočile u vis! Uslovi rada su bili strašni, na plus 40, na parkingu bez milimetra hlada, ali bar sam još malo Grčke boje dobio za kraj letovanja – kroz smeh prepričava Aleksandar.
Devojke su, kako kaže, bezbedno nastavile svoj put ka Halikidiju i stigle do svog letovališta, a ubrzo je stigla i zahvalnost od njihovih porodica. Od kako je stigao u Valjevo, telefon ne prestaje da mu zvoni od poziva i poruka i, napominje, već pristojnog broja novih mušterija koji traže posetu njegovoj radnji u Gradačkoj ulici.
– Za buduće turiste, koji svojim prevozom odlaze na letovanje – obavezno pregledati svoje vozilo i otkloniti sumnju u bilo kakav kvar. Naravno, neki kvarovi se ne mogu predvideti, ali je ipak poželjno pre polaska na dug put rešiti ono što je bilo ili je možda trenutno kritično. Osim toga, ja više nisam u Grčkoj – šali se Aleksandar.

Blic

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.