Policija podnela krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora Doma zdravlja

imagePripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu, podneli su krivičnu prijavu protiv bivšeg odgovornog lica Doma zdravlja Valjevo,dr Zavena Der Hazarjana zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nesavestan rad u službi.

On je, kako se sumnja, u periodu od 1. januara do 30. juna 2017. godine, neosnovano potpisao i overio odluke o obračunu i isplati prekovremenog rada za 40 radnika, koji za to nisu ispunjavali propisane uslove. Po tom osnovu je Republički fond za zdravstveno osiguranje isplatio 1.151.737 dinara, koje je osumnjičeni refundirao ovom fondu sa računa Doma zdravlja Valjevo, a ne iz sopstvenih sredstava.

Zaven Der Hazarjan je u maju podneo ostavku na mesto direktora Doma zdravlja iz kako je naveo, ličnih razloga, a zaposleni u Domu zdravlja su pre toga protiv istog podneli krivičnu prijavu. Po novom krivična prijava je prosledjena odeljenju za suzbijanje korupcije u Beogradu. U javnosti se u nekoliko navrata do sada govorilo na temu nenamenski trošenih sredstava u Domu zdravlja,dok je RFZO izveštaj nakon izvršene kontrole rada objavio i na svom zvaničnom sajtu. Hazarjan je bio pozvan i od strane zaposlenih na sastanak koji je u trajanju od 15 minuta održan pre dva dana na kome je trebalo da odgovori na pitanja upravo trošenja sopstvenih sredstava Doma zdravlja. Isti se na sastanku nije pojavio uz objašnjenje da je na godišnjem odmoru.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.