Od početka sumnjivo putovanje

imageOd početka letnje sezone na hiljade turista prevareno je u Srbiji. Medju njima i 12 Valjevaca koji su umesto u Grčku stigli samo u Kragujevac. Valjevski turisti tvrde da je od trenutka kretanja za Grčku sve ukazivalo da nešto nije u redu.

Medju stotinak turista koji su preko agencije „Jazz Travel“ uplatili letovanje u Grčkoj je i 12 turista iz Valjeva koji su od Valjeva do Čačka put prešli taksijem , a potom već u Kragujevcu dobili informaciju da napuste autobuse.
„Najpre je po nas u Valjevo agencija poslala četiri taksi-kruzera, pa nas je put do Čačka koštao dodatnih 15 evra po osobi. Polazak iz Čačka je bio planiran u 20 sati, a prvi utisak mi je bio da je vozač delovao krajnje nervozno i nepristupačno. Prtljag je u bunker ubacivao bez ikakvog reda, iako je bilo logično da na dnu bunkera budu koferi i torbe putnika koji izlaze poslednji. Kada smo ušli u autobus zatekli smo prljavštinu i otpatke od prethodne ture, kao da vozilo uopšte nije bilo pripremljeno za novi put. Potom se pojavio mladić koji nam se predstavio kao vođa puta, ali uopšte nije obavio prozivku putnika niti proverio naše putne isprave. Konačno smo i krenuli iz Čačka, a autobus je sve vreme mileo, kao da se vozimo busom iz filma „Ko to tamo peva“! Kada smo stigli nadomak Kargujevca, iz vidokruga nam se izgubio drugi autobus koji je, kasnije smo čuli, otišao u pravcu Kraljeva“ ispričala je novinarima jedna od putnica Olgica Radovanović.
Za stajanje u Kragujevcu , kako kaže, najpre su verovali da je samo pauza u putovanju, ali se onda situacija promenila.
„Šta više, vođa puta nam je rekao „ne pitajte me ništa, meni je prvi dan na poslu i ništa ne znam“, pa tek kada su ogorčene i besne žene počele otvoreno da se bune i prete demoliranjem autobusa, odgovorili su nam, ali bez objašnjenja, da je vlasnik agencije, čiji je telefon sve vreme bio nedostupan, na informativnom razgovoru u policiji i da se naše letovanje otkazuje! Međutim, imam utisak da su sve vreme znali da mi do Grčke nećemo ni stići. Mogu misliti kakve bi muke doživeli da smo stigli do granice ili naših letovališta! Ovako, bar smo iz Kargujevca vraćeni kućama „, priča Valjevka koja je kao i ostali putnici svoj aranžman u potpunosti isplatila pre polaska.
Vlasnik čačanske  agencije Goran Pavlović, sam se prijavio policiji gde je proveo noć, a nakon puštanja morao je da odgovara na pitanja brojnih inspekcija.
Zanimljivo je da se u problemu nisu našli samo turisti koji su krenuli u Grčku već i oni koji su iz Grčke trebali da se vrate jer autobusi za povratak nisu stigli . N a sajtu čačanske agencije nema objašnjenja za otkazano letovanje, a po nezvaničnim informacijama u pitanju su dugovi agencije prema operaterima u Grčkoj.

Vamedia

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.