Izložba Moderne galerije u Budvi

imageSlike iz Moderne galerije Valjevo medju kojima i slike Ljube Popovića biće izložene u Budvi. Turisti će u Budvi moći da vide oko 50 dela kojima raspolaže valjevska Galerija.

Naziv izložbe koja će biti ostvorena u Budvi 18. jula je „Tragom Mediale“, a posetioci će moći da vide slike kojima raspolaže Moderna galerija iz Valjeva. Oko 50 slika medju kojima su pored Ljube Popovića i slike Olje Ivanjicki, Vladimira Veličkovića, Katarine Zarić, Voje Stanića, Ksenije Divjak, Ljubodraga Jankovića Jala, Marine Nakićenović, Milođa Šobajića, Mihajla Đokovića Tikala, Stanka Zečevića, Dušana Gavele, biće izložena i dela Dade Djurića i Milana Tucovića.
„Pored slika koje smo obezbedili iz naše kolekcije, u Modernoj galeriji Budva, u okviru ove izložbe, biće predstavljena i dela Dade Đurića i Milana Tucovića. Budvanska Moderna galerija, smatrajući nas domom slikara Mediale, sama nam se javila i predložila da zajednički napravimo izložbu posvećenu slikarima tog pravca. Smatramo da je izuzetno značajno da u samom špicu turističke sezone, kada je na budvanskoj rivijeri na hiljade turista, imamo mogućnost da predstavimo deo naše bogate kolekcije slikarstva fantastike“ kaže direktor valjevske Moderne galerije Vojislav Jovanović.
“Upravo zbog te žilavosti i korena fantastike koji uveliko nadilazi datum njenog rođenja, Mediala ostaje, za još izvesno vreme, mistička konstanta susretanja različitih svetova na prostorima bivše Jugoslavije”, kaže Nataša Kristić . istoričarka umetnosti koja je napisala tekst za katalog izložbe.
Izložba slika kojom raspolaže Moderna galerija, a koja gostuje u Budvi, po mišljenju znalaca može kao takva biti rado primljena u bilo kojoj evropskoj galeriji jer pomenuti slikari i njihova dela privlače veliku pažnju javnosti.
Izložba u Budvi biće otvorena naredne tri nedelje.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.