Dan promocije paraglajdinga

imageDana 22.jula 2018 godine na sportskom Aeroromu Divci, sa početkom u 11h i završetkom sa zalaskom sunca, Aeroklub Valjevo u saradnji sa Paraglajding školom No. 1, organizuje Dan promocije paraglajdinga.

Paraglajding je najmlađi vazduhplovni sport, nastao kada su planinari počeli da se padobranima spuštaju sa Alpa. U Evropi se kao sport počeo razvijati 1986 godine kada su organizovana i prva takmičenja. Danas se piloti paraglajdera takmiče u tri discipline: prelet (cross country), akrobacije i precizno sletanje.
Srpski paraglajderisti danas aktivno učestvuju u svima takmičenjma, a nama će u Divcima svoje umeće pedstaviti paraglajderisti iz nekoliko klubova iz Srbije. Kompletnu podršku u smislu organizacije letenja, vođenja programa, brige o bezbednosti dobićemo od Paraglajding škole No. 1, koja školuje pilote paraglajdera od 1998 godine. Saradnja sa ovom školom biće nastavljena. Naši zainteresovani sugrađani za obuku će moći da se jave Aeroklubu Valjevo, a Paraglajding škola No. 1 će obuku organizovati na terenima Valjeva. Pored praktičnog letenja, škola obuhvata i časove meteorologije, teorije letenja, psihologije i ljudskih mogućnosti, navigacije, pravila i propisa u vazduhoplovnom saobraćaju, konstrukciji paraglajdera i najvažnijeg predmeta: vanredni postupci i upotreba rezervnog padobrana.
Ovo je prvi put u istoriji Aerokluba Valjevo, da se promoviše ova grana aero sporta. Aeroklub ima desetak članova koji su paraglajderisti, a posle ove manifestacije očekujemo ih i u većem broju zato što smo zajedno jači i svi imamo istu ljubav, a to je ljubav za letenje.
Tog dana će pored uživanja u letačkom delu programa koji će prezentovati paraglajderisti, zainteresovani posetoci mogu da naprave let sa tandem paraglajderom. Bombone za najmlađe sugrađane će opet doleteti iz paraglajdera, kao i za modelarski dan. Knjiga članstva Aerokluba Valjevo će biti otvorena za sve ljubitelje vazduhoplovstva. Pozivamo sve sugrađane da dođu da se družimo. Ponesite sendvič, vodu, prostirku, kačket ili šešir, dođite da zajedno uživamo u programu. Livada na Aerodromu je spremna, a članovi Aerokluba Valjevo sa radošću vas očekuju.
U slučaju lošeg vremena, promocija će biti odložena za datum o kom ćemo javnost naknadno obavestiti.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.